Před dlouhými jedenácti lety se v jednom z nejpopulárnějších dílů Pošty pro tebe odehrála bizarní scéna, která vzala vítr z plachet i jinak ostřílené moderátorce Ester Janečkové (45). V pořadu přivítala šestinásobnou matku Bohumilu Karáskovou, která se chtěla usmířit s dcerou Alenou Horáčkovou. Před lety se prý rozhádaly kvůli stokoruně.

Dcera jí však odmítla odpustit a prohlásila, že za minulostí už udělala tlustou čáru. Její matka, která na první pohled vypadala jako hodná babička, se rozlítila. „Proklínám tě a proklínám i tvoje děti!“ řvala nepříčetně. „Ne poprvý a ne naposled!“ reagovala tehdy chladně Alena. Ester Janečková jen zaraženě zírala, neschopná slova.

Jenže jak se zdá, Bohumilina kletba se přece jenom vyplnila. Paní Alena v současné době žije na ubytovně jenom se svými třemi psy, a živí se jako prodavačka časopisu Nový Prostor poblíž zastávky Metra Muzeum. A co hůř, je velice vážně zraněná… „Hodně se jí zkomplikovala zima. Na třikrát zlomený kotník. Když jsme jí fotili, celou dobu plakala. Pro prodejce je prosinec nejlepší měsíc. A teď tohle. Hranice mezi relativní jistotou a průšvihem je bohužel nesmírně tenká…“ psalo se šestého prosince na Facebookové stránce Nového Prostoru.

Z obav o střechu nad hlavou se Alena obrátila na čtenáře tohoto časopisu a žádala o finanční příspěvek. Její smutný osud v lidech vyvolal vlnu solidarity a kromě peněz jí lidé nabízeli pomoc nejen s pejsky, ale i s domácností.

Během dvou dnů se podařilo vybrat neuvěřitelných padesát tisíc, díky nimž si může Alena dovolit po nějaký čas pokojík v ubytovně (alespoň po dobu své rekonvalescence, jelikož ji čeká náročná operace a sádra na několik dlouhých týdnů) a posléze i nějaké to pořádné ubytování.

„Od středečního traumatu, kdy se nad ní všechno zatáhlo, se dnes naprosto nečekaně zase vyjasnilo. Po domluvě s paní Alenou si zaplatí ubytovnu na celou dobu jejího nechodícího kurýrování a zbytek peněz použije na pořádný podnájem, protože díky vaší štědrosti má teď nejen na kauci, ale může zaplatit i dva nájmy dopředu,“ radovali se administrátoři Facebookové stránky Nového Prostoru.

Kde je Alenin manžel Jaroslav nebo její tři děti, a proč se nikdo z nich o trpící matku a manželku nepostará, to není jasné… Že by se jí karmicky vrátila nenávist k ženě, která jí dala život?

Video
Video se připravuje ...

Neveselé shledání matky s dcerou Česká Televize

Fotogalerie
17 fotografií