Známý brněnský herec s hlubokýma tmavýma očima Pavel Řezníček v tomto seriálu ztvární geniálního profesora kriminologie Jáchyma Taubera, který bude pomáhat vyšetřovatelům v mnoha nesnadných případech. Je to sice génius, ale také tak trochu podivín se svérázným smyslem pro humor, trpící strachem z bakterií a z nedokonalosti. Tím notně připomíná postavu Monka z amerického seriálu Můj přítel Monk – což ovšem nemusí být na škodu.

Osobitá povaha společně s obsesemi profesora T. budou nejspíš zdrojem mnoha humorných situací. Jeho život se totiž radikálně změní ve chvíli, kdy ho navštíví bývalá studentka, dnes nadporučice kriminální policie, která potřebuje jeho pomoc a rady při řešení složitého případu. Ani jeden z nich netuší, že se jejich zprvu nahodilá spolupráce stane pravidlem a zásadně zamíchá s poměry v policejním útvaru, kam vtrhne jako velká voda. Lze se tedy těšit na vyhrocené osobní linky ústředních hrdinů.

„Nejde o klasický kriminální seriál,“ potvrzuje režisér Tomáš Mašín. „Podařilo se nám prosadit více humoru, takže vyprávění nabízí krom napětí a spekulací ohledně pachatelů i odlehčené chvilky nadsázky a smíchu.“

„V současné době se hodně točí krimi, a v rámci tohoto žánru mně můj vzhled přináší jistá omezení. Těžko mohu hrát svalnatého kriminalistu nebo vyloženého padoucha. Z tohoto pohledu pro mě vlastně byla role profesora T. tou vysněnou… Pojí se v ní humor, dramatické chvilky i kriminalistické napětí,“ vysvětlil sám Řezníček na tiskové konferenci. „Humor profesora T. mě oslovuje. I já rád pracuji s ironií, sarkasmem a občas i s cynismem. Nebylo pro mě tedy těžké se naladit na jeho notu,“ dodal.

V hlavních rolích se představí kromě Řezníčka Sarah Haváčová, Aleš Petráš, Jitka Schneiderová a Luboš Veselý, další postavy ztvární například Igor Bareš a Lenka Termerová. Na scénáři seriálu se podíleli Petr Jarchovský, Michal Samir, Evita Naušová a Jan Vejnar, na režisérské sesli se s Tomášem Mašínem střídal Michal Blaško. Diváky čeká celkem osm padesátiminutových dílů, a rozhodně to vypadá, že se je na co těšit…

Fotogalerie
19 fotografií