Prima stihla z nového seriálu odvysílat teprve 5 z připravovaných 80 dílů, ovšem už se dočkala poměrně rozbouřených reakcí ze strany diváků. Na Facebooku už vznikla dokonce skupina, která prahne po zrušení Modrého kódu.

„Tento seriál zesměšňuje a znevažuje práci sester a doktorů. Vítám zde všechny, kteří si všímají negativního vlivu těchto seriálů na veřejnost a podpoří jeho zrušení,“ objevuje se v popisku skupiny odpůrců příběhů z nemocnice Rubava, v níž si bílé pláště oblékají například herci Jiří Štěpnička (69) či Marek Němec (35) a sesterně ráznou rukou vládne vrchní sestra Mery v podání Sabiny Laurinové (44).

VIDEO: Hvězda Modrého kódu Jiří Štěpnička přiznal, že má ke zdravotnictví blízko.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Štěpnička: Žije se mnou 5 nemocničních sester! Blesk TV, Jana Tvrzová

Na druhou stranu i na internetu se najdou tací, kteří nového konkurenta novácké Ordinace v růžové zahradě 2 obhajují. „Bylo by škoda seriál rušit…“ míní jeho zastánci. A jak se k celé věci staví televize Prima?

Z negativních reakcí si nic moc nedělá, jelikož Modrý kód podle údajů ze sledovanosti dokázal zaujmout přes milion diváků a stal se tak v podstatě okamžitě hitem. „Diváci mají samozřejmě svobodnou volbu, kterému programu dají přednost,“ uvedla pro deník Aha! mluvčí televize Prima Jana Mrákotová.

„Pro nás je jedním z hlavních kritérií sledovanost a k Modrému kódu, a tedy i k této facebookové stránce bychom rádi uvedli, že si naše seriálová novinka za relativně krátkou dobu našla svou stabilní diváckou základnu, která mu zachovává svou věrnost, a ohlasy převažují jednoznačně pozitivní,“ dodala mluvčí Primy.

VIDEO: Ukázka ze seriálu Modrý kód: O dramatické chvíle v seriálu není nouze.

Video
Video se připravuje ...

Dnes v Modrém kódu: Dramatický porod a zmizelé dítě! FTV Prima

Fotogalerie
73 fotografií