Režisér Bohémy Robert Sedláček (43) dopředu avizoval, že půjde o něco extra. To se mu v každém případě povedlo, alespoň soudě podle vášnivých diskusí diváků. Ti se bouří především kvůli nadměrnému zobrazování nahoty. Možná kdyby šlo o půvabnou dámu, přimhouřili by někteří oko, jenže seriál si především libuje ve svlékání mužů a zejména jejich zadních partií.

Sedláček již motiv obnaženého mužského pozadí využíval i v případě seriálu České století. V Bohémě se ale výskyt těchto záběrů neustále stupňuje. Nejprve se před kamerou museli svléknout Jaroslav Plesl (42) a Vladimír Polívka (27) coby spící milenci Miloš Havel a Oldřich Papež. Záběr na ně ale trval jen něco okolo 10 vteřin. Režisér donutil trenýrky sundat také Michala Balcara (30) coby Arnošta Žáka. Ten už své nahé půlky vystavoval o trochu déle, zhruba 15 vteřin.

Vše zatím korunoval čtvrtý díl, v němž se s odhaleným zadkem promenoval pro změnu Michal Dlouhý (48), který ztvárňuje legendárního herce Zdeňka Štěpánka. Na obrazovce vydržel dvakrát tak déle než jeho předchůdci a zabírán byl snad ze všech úhlů. Ačkoliv by se mohlo zdát, že dámy by takovou scénu mohly ocenit, nestalo se. Spíše se vzedmula pořádná vlna kritiky.

„Pan režisér má zjevně úchylku na mužské zadky. Budiž mu přáno, ale nemohl by se na ně koukat někde v soukromí, a ne při natáčení?“ rozohnil se jeden komentář v diskusi na stránkách ČT. „Seriál je to celkem zajímavý, ale nevím, proč se mám každý díl dívat na nahou p*del některého z českých herců. Režisér Sedláček si v tom přímo libuje,“ přizvukoval další divák.

Jiní zase v komentářích vypíchli zejména fakt, že šlo obvykle o zadky chlupaté. „Pro mne je tahle akce nepokrytě uměleckou sebevraždou tvůrců a řady rádoby herců, když navrch v čase 20:48 je promítána chlupatá mužská p*del. Fujtajxl! Více snad nemá cenu dodávat.“ Následně pak diskutéry namíchl fakt, že Česká televize jejich příspěvky a zejména sprostá slova v nich cenzurovala.

Zatímco v internetové diskusi peprné výrazy vadily, přímo v seriálu se ovšem velmi často vyskytují. Ve třetím odvysílaném díle například fiktivní postava mladé herečky Lily Krallové řekne o Adině Mandlové (†81): „Je to obyčejná ku*va!“

Další výbuch vulgarit pak přišel v dialogu Michala Dlouhého coby Zdeňka Štěpánka s jeho ženou a vnučkou básníka Vítězslava Hálka Elenou v podání Lenky Vlasákové (44), poté co ji přistihne v posteli s Julkem Fučíkem. Během několika vteřin hned čtyřikrát zazní věta: „Vy*er se na to!“

To všechno na veřejnoprávní stanici ještě před desátou hodinou, kdy by se sprostá slova na obrazovce vůbec neměla objevit. Nekoleduje si tak náhodou ČT o pokutu ze strany Rady pro vysílání?

Fotogalerie
84 fotografií