Neměl konkurenci. Oldřich Kaiser byl od začátku jasný představitel Beneše,“ prozradil dobře informovaný zdroj ze štábu filmu Masaryk. „O tom, zda vzít roli, jsem dlouho nepřemýšlel,“ přiznal Kaiser, který už při prvním natáčecím dni vyrazil všem dech.

Video
Video se připravuje ...

Filmový Masaryk má novou ukázku! Ukáže Kaisera jako Edvarda Beneše! Bioscop

„Benešovi byl neuvěřitelně podobný! A z čeho nejvíc mrazilo, byla jeho pomalá chůze a gesta, která si Oldřich nastudoval do sebemenšího detailu,“ svěřil Blesku zdroj ze štábu. Na autenticitě jeho výkonu se ale podepsalo i natáčení na samotném Pražském hradě.

„Příjezd Kaisera coby prezidenta Beneše v historickém vládním autě a vojáci v dobových uniformách způsobili u turistů pěkný poprask,“ prozradil očitý svědek. Film režiséra Julia Ševčíka (mj. Restart, Normal) vstoupí do kin sice až 9. března 2017, ale od 25. do 31. prosince 2016 jej bude v limitované premiéře promítat pražské kino Lucerna.

Vražda, pachatel neznámý!

Kromě Kaiserova Beneše ve filmu uvidíte Karla Rodena (54) v hlavní roli Jana Masaryka (†61). Syn prvního československého prezidenta a ministr zahraničí je ve filmu vylíčen jako bohém, který miloval ženy, hudbu a vedl extravagantní život.

Krátce po komunistickém převratu v únoru 1948 byl nalezen mrtvý pod okny svého bytu v Černínském paláci. Poslední vyšetřování v roce 2003 bylo uzavřeno jako vražda, pachatel neznámý.

Fotogalerie
22 fotografií