Všichni účastníci Tváře museli podepsat smlouvu o mlčenlivosti a zavázat se tak, že nebudou nikde dopředu do světa vytrubovat, v koho se následující týden promění a jak bude vystoupení vypadat. Jenže mladý zpěvák, který v prvním kole druhé řady vyhrál coby černoška Nina Simone s písní Feeling Good, na toto pravidlo nehleděl.

Soutěžící na doma dostávají jak původní videoklipy, podle nichž si mají písně nacvičit, ale také videa z intenzivních tréninků, aby si mohli doma záznam pustit, poučit se z chyb a vypilovat vše k dokonalosti. Jenže Gránský se přiznal k tomu, že mu pomáhá, když má i v této fázi nestranné pozorovatele, například své rodiče. „Když jim ukazuju videa z generálek a zkoušek, většinou mají výhrady, jak by to mohlo být lepší. Taková konstruktivní kritika, což je fajn,“ vyprávěl David s nevinným výrazem moderátorovi Ondřeji Sokolovi (44).

VŠE O DAVIDU GRÁNSKÉM NA BLESK.CZ NAJDETE ZDE>>

Jenže ten mu hned vysvětlil, že tím vlastně porušuje smlouvu. Prý kdyby kupříkladu maminka pak ukázku ukázala sousedce či někomu jinému, mohl by tak její syn dostat od TV Nova padáka. „Jo takhle! No vidíš, to mě ani nenapadlo,“ podivoval se Gránský.

„Tak je možný, že poletím. Tak slibuji, že už to neudělám,“ kál se posléze představitel Skye v muzikále Mamma mia! či Juniora v primáckém seriálu Ohnivý kuře. Odteď se tak asi bude víc řídit heslem: „Mluviti stříbro, mlčeti zlato!“

David a jeho kolegové Miroslav Etzler (51), Markéta Procházková (30), Anna Julie Slováčková (21), Roman Vojtek (44), Marta Jandová (42), Jan Cina (28) a Ivana Jirešová (39) ovšem nejsou jediní, kdo musí držet jazyk za zuby. Postih za odtajnění informací či pořizování fotek a videí z natáčení hrozí i komparzu. Pokud byste chtěli sledovat show Tvoje tvář má známý hlas přímo z publika, v přihlašovacím formuláři najdete právě i tento zákaz s varováním před případnou pokutou 100 000 Kč.

Gránský bude zase ženská

Zatím se nám během nedělních večerů David Gránský předvedl jako Nina Simone, Michal David (56) a naposledy se převtělil do Freddieho Mercuryho (†45). A koho ztvární zítra večer? Tentokráte to bude mladá americká zpěvačka, textařka a producentka Meghan Trainor (22), která v roce 2014 po dobu osmi týdnů ovládla hitparádu Billboard Hot 100 se svým debutovým singlem All About That Bass.

VŠE O SHOW TVOJE TVÁŘ MÁ ZNÁMÝ HLAS ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
40 fotografií