„Hlavní producenti jsou z Ameriky, rozpočet činí devět milionů dolarů, v přepočtu tedy asi 220 milionů korun,“ prozradil jeden z českých producentů Kryštof Mucha ze společnosti Lucky Man Films.

Pořadatelé filmového festivalu jsou rádi, že světová premiéra proběhla právě ve Varech a za účasti hlavní hvězdy snímku ‒ irského herce Jamieho Dornana (34) alias sadomasochistického pana Greye z kasovního trháku Padesát odstínů šedi. Ten v Anthropoidu hraje parašutistu Jana Kubiše. Ve snímku ale našlo uplatnění i několik českých herců.

Gabčíkovu přítelkyni Lenku Fafkovou ztvárňuje Aňa Geislerová (40), Václav Neužil (36) si střihl třetího z atentátníků Josefa Valčíka a Alena Mihulová (51) zase paní Moravcovou, jež hrdinům v Praze pomáhala...

Tvůrci snímku se drželi historických faktů a natáčeli na místech, kde k událostem opravdu došlo. Nejvíc asi u pravoslavného chrámu Cyrila a Metoděje v pražské Resslově ulici, kde se před gestapem skrývali. Ve filmu ale uvidíte jen jeho exteriéry. Scény z vnitřku kostela a také z jeho krypty natáčel štáb v barrandovských ateliérech.

Vše o festivalu v Karlových Varech naleznete: ZDE!

Fotogalerie
9 fotografií