Že natáčení postavené na improvizaci není úplně snadné, potvrzuje Jaroslav Plesl. „Při improvizaci je důležité zbavit se ambicí. Jakmile do ní vstupujete s tím, že chcete být vtipní, inspirace se nedostaví a končí to trapasem. Je nutné mít stále svobodnou mysl, což ale vůbec není lehké, protože cenzury v nás dřímá opravdu hodně. Ambice a ego – to jsou největší nepřátelé improvizace. A nejenom improvizace,“ popisuje.

Co na sebe herci ve spotech prozradili?

Oblíbený herec chtěl jako malý kluk provázet po zámcích a hradech, nejdéle hostil návštěvu dva měsíce a nejraději by si zahrál upíra Nosferatu. Jeho herecká kolegyně z Dejvického divadla Lenka Krobotová nejdelší návštěvu vyprovodila v šest ráno a jako malé děvče si přála být žurnalistkou. Jaroslav Plesl pak na sebe bez rozpaků prozrazuje mnohé, kdežto jeho herecká kolegyně Lenka Krobotová některé otázky raději přeslechne, neprozradí například svůj nejintimnější zážitek z divadla, i když jí Jaroslav našeptává.

Herečka Jana Plodková, tvář loňské kampaně k Českým lvům, prozrazuje zajímavost z natáčení loňských spotů s hereckým kolegou Hynkem Čermákem. „Na půlminutovém tanečním spotu jsme i s tréninkem strávili čtyři hodiny. A Hynek tančil. Skutečně tančil bez nároku na doubla.“

Fotogalerie
11 fotografií