Letos se v Talentu objevila jedna novinka. Začalo se šachovat se smlouvami. Ten, kdo chtěl postoupit do dalších kol nebo samotného fi nále, dostal papír, tužku a musel podepsat. Jinak šel ze soutěže ven!

Fígl

„Je to poprvé, nikdy soutěžící smlouvy podepisovat nemuseli. První kola a velký třesk byly bez podpisu a v semifi nále došlo na lámání chleba,“ prozradil Blesku zdroj z televize.

Fígl je ale v tom, že nejvíce se nabalí Jaro Slávik a slovenská Jojka. Prima z toho v podstatě vyjde na sucho. „Všichni finalisté museli podepsat smlouvu se společností Sony music. Pokud o ně společnost nebude mít zájem, automaticky připadnou do stáje Jara Slávika,“ vysvětlil Blesku zdroj.

Pokuta

O tom se soutěžící dočtou ale až v posledním odstavci nekonečně dlouhé smlouvy. Ještě k tomu musí rok vystupovat pro Jojku a být ve všech pořadech, které jim produkce určí. Pokud smlouvu poruší, hrozí jim pokuta přes milion korun. Na nespravedlnost jako první upozornil manažer skupiny The Apples, jejíž členky nepodepsaly a letěly!

 
Olšovská
Autor: Foto archiv Blesku a FTV Prima
Monika Olšovská a pes Arsi

Se stejným číslem vystupovala Monika už před lety v konkurenční talentové show a s jiným psem. Jmenoval se Dream. Teď bojuje s kolií Arsi.

 Patrik Gluchowski

 Gumový tanečník z Mostu byl loni jen krůček od vítězství. Letos, po vyřazení skupiny The Apples, dostal opět šanci zabojovat o výhru.

 

Kampf
Autor: Foto archiv Blesku a FTV Prima
Andrej Kampf

Jedenáctiletý bubeník Andrej Kampf, kterého vychovává pouze otec, chce zvítězit v Česko Slovensko má talent, aby z výhry mohl zaplatit protialkoholní léčbu své matce. Ta mu však vystupování na televizní obrazovce zakazuje!

Credance

O postup se snažili i před lety. Jenže pro komplikace nemohli pokračovat dál. Letos přišli s vylepšenou technikou. „Je tam balet, folklór i scénika,“ ohodnotili je porotci.

 
Landlová
Autor: Foto archiv Blesku a FTV Prima
Katarína Landlová

Skvělá zpěvačka se léta nebavila se svým tátou, dokonce kvůli němu odešla z domu. Nechtěl, aby šla studovat konzervatoř. Lhal jí, že bez hudební průpravy stejně nebude přijatá, a tak ani nemá smysl hlásit se.

Jumbochicks

Roztomilé děti se líbí hlavně porotkyni Lucii Bílé. Ta se s nimi fotí, kde to jen jde. Ještě nechodí ani do školy a už jsou ve finále Talentu. Kostýmy i choreografii jim pomáhá dělat jejich trenér. Jinak si spoustu věcí vymýšlejí sami.

 

Pavlusik
Autor: Foto archiv Blesku a FTV Prima
Jozef Pavlúsik

Nejdřív ho porota málem vyhodila, a pak mu celé divadlo tleskalo vestoje! Jozef zpívá operní árie, že se lidem ježí chlupy na těle. Živí se mytím aut, protože ho vyhodili z konzervatoře.

Alex Dowis

V show předvedl kreslení světlem. Že má talent, si všiml i karikaturista Vladimír Jiránek (†74), který ho před svou smrtí pověřil dokončením nového filmu.

Teulis

Stínové divadlo, které všem vyrazilo dech. Skupinka pochází z Ukrajiny a kdyby zvítězila, chce své umění předvádět po celém světě. A k prvnímu místu má hodně blízko.

Tyhle nepodepsaly a letěly: The Apples

Skupina odmítla podepsat smlouvu a do fi nále se už nedostala. „Před semifi nále jsme dostali novou smlouvu, kde se najednou objevila i společnost pana Slávika,“ tvrdí manažer Roman Roun s tím, že jim Slávik hrozil pokutou 800 tisíc korun.

Skupina The Apples v Blesku
Autor: Blesk - Pavel Hofman

Video
Video se připravuje ...

Apples o konci v Talentu Jan Jedlička, Klára Šafrová