Apu Nahasapeemapetilon se poprvé objevil v seriálu 25. února 1990 v osmé epizodě první série. Od té doby vede ve Springfieldu supermarket Kwik-E-Mart, který zároveň vlastní. Na hlavu Apua padala v poslední době velká kritika. Spíše tedy na jeho tvůrce.

Sympatický prodavač ze seriálu je prý zosobněním rasistických stereotypů ohledně Indů žijících ve Spojených státech. Poukázal na to i dokument Problém s Apuem, za kterým stojí komik Hari Kondabolu (36) a režisér Michael Melamedoff (39).

Oleje do ohně nyní přilil producent a příležitostný herec Adi Shankar, který prohlásil pro IndieWire: „Chystají se postavu Apu úplně vypustit. Nehodlají dělat kolem toho nějaký velký povyk nebo tak něco, ale úplně ho vypustí, aby se vyhnuli kontroverzi.“

Jenže jak se zdá, Shankarův zdroj není důvěryhodný. Do záležitosti se totiž vložil scenárista a producent Al Jean (57), jenž pracuje na Simpsonových od samotného počátku televizního seriálu a podílel se i na tvorbě jejich celovečerního filmu.

Adi Shankar není producentem Simpsonových. Přeji mu jen to nelepší, ale nemluví za náš pořad,“ napsal na Twitteru. Sice nepotvrdil, že Apu v seriálu zůstane, ale jeho slova naznačují mnohé. Shankar ho pak vyzval ke společné schůzce, aby mohli kauzu Apu společně probrat.

Fotogalerie
26 fotografií