Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

5 odhalení z nového dokumentu: Karlovy klobásové prsty, vtípky i něžnosti

/
  • Král Karel umí žertovat o svých nedostatcích - alespoň některých
    26. prosince 2023 ● 07:30

    Při příležitosti prvních Vánoc v roli krále připravila britská BBC nový dokument o Karlu III. Slibuje řadu odhalení jak ze zákulisí korunovace či králova soukromého života, tak rozhovory s nejbližšími z jeho okruhu, z nichž někteří promluvili vůbec poprvé - a nešetřili ani královnu Camillu. Vybrali jsme nejzajímavější momenty.

  • 1.

    Vzácná Anne

    Vůbec poprvé se ke královskému páru Karla III. a Camily vyjádřila princezna Anne, Charlesova sestra, která vysekla královně nevídanou poklonu. „Ve své roli si počíná nebývale dobře. Toto není její přirozená poloha, ale úkolu se zhostila velmi dobře,“ řekla princezna televiznímu štábu.

    Princezna Anne
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    První slova sestry

    „Camilla je jeho skála, jeho opora,“ pronesla v dokumentu sestra královny Annabelle Elliot, která vystoupila vůbec poprvé. Zdůraznila však, že to nebyl jednostranný vztah, a vyzdvihla Karlovu oddanost Camille. „Dává jí všechno. Nemluvím o tom všem [řekla s odkazem na Buckinghamský palác], ale... on má takové znalosti a zájem o tolik různých věcí, kterým by ve skutečnosti nebyla otevřená, kdyby ho nepotkala. Oni jsou jin a jang, opravdu. Jsou to skutečné protiklady. Ale myslím, že to funguje skvěle,“ dodala.

    Král Karel III. a královna Camilla
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Něha s dětmi

    Ačkoli o něm princ Harry ve své skandální knize uvedl, že Karel III. nikdy své děti neobjímal, dokument BBC ho dal alespoň na moment nahlédnout ve zcela odlišném světle. Jedná se o záběry z nácviku korunovace ve Westminsterském opatství, kterého byly přítomny také děti prince Williama, Karlova vnoučata princové George a Louis a jejich sestra Charlotte. Budoucí král je vítal s úsměvem a obejmutím a něžným políbením na tvář.

    Fotogalerie
    6 fotografií

  • 4.

    Klobásové prsty

    Další vzácný okamžik, který odhalil pouto mezi Karlem a jeho synem William, zachytil nácvik korunovace, když s Williamem nacvičovali předání královské štóly, zdobeného pruhu tkaniny, který má symbolizovat posvátnou povahu královského statutu a funkce. William v momentu naříká nad svou nešikovností, král mu se smíchem odpovídá: „Ty aspoň nemáš prsty jako malé párky jako já.“

    Král Karel umí žertovat o svých nedostatcích - alespoň některých
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Vtípky s arcibiskupem

    Štáb BBC byl vpuštěn také do Buckinghamského paláce, jehož část se proměnila na repliku Westminsteru, aby v něm mohla probíhat přesná zkouška korunovace. Kamery zachytily okamžik Karlovy diskuze s arcibiskupem z Canterbury, když mu Karel říká, že s korunou musí být ráznější. „Já vám nechci zlomit vaz, pane, mohlo by to narušit celou ceremonii,“ říká mu opatrně církevní hodnostář. „Neboj se, musí to být pevně usazeno na hlavě. Je tak obrovská, že to musí byt ve správné pozici,“ odvětí mu Karel.

    Korunovace Karla III.
    Autor: Profimedia.cz

    Video
    Video se připravuje ...

    William slíbil králi věrnost, pak svého otce políbil AFP/Profimedia

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

Milla: Milý Plesku,když tak snaživě do každého článku rvete ty Harryho kydy jak je otec nikdy neobejmul,mohlo by vás zajímat že existují desítky fotek kde je Charles objímá.Prostě stejný případ jako Harryho popis prvních Vánoc Krása,pohoda-ale teď najednou mučení,trápení a rasismus.Když chce prachy.

(29. 12. 2023 00:07)

Milla: Dost lidí,bambulo.

(29. 12. 2023 00:02)

Milla: Leda ho....Před soud patříte vy s to zs pomluvy.

(29. 12. 2023 00:01)

Uživatel_5542819: Odporná rodina, ktorá má na rukách krv obyvateľov svojich kolónií ! Patrí nielen do bulváru, ale najmä pred " súd dejín " ...

(26. 12. 2023 16:45)

ivana kollerova: i kral je jen clovek. me je Charles sympaticky.

(26. 12. 2023 16:36)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy