Ani v tomto případě se vévodové ze Sussexu nedrželi zastaralého a svazujícího protokolu a svět s pohlavím druhého miminka obeznámili dlouho před jeho narozením. Jejich syn Archie (1) se v létě stane starším bráškou malého děvčátka.

Je to holka,“ odpověděl nadšeně Harry poté, co se manželé chvíli handrkovali, kdo to nedočkavé Oprah poví. Pohlaví se dozvěděli z ultrazvuku a jejich první reakcí byla vděčnost, kterou bezpochyby umocnil Meghanin tragický potrat v červenci loňského roku. „Mít kluka a pak holku… co víc si přát? Teď máme svou vlastní rodinku, my čtyři a dva psi,“ dojímal se pyšný tatínek.

Video: Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Video
Video se připravuje ...

Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok! YouTube

Oba následně potvrdili, že více potomků nechtějí. „Dvě děti stačí,“ odpověděli moderátorce jednomyslně. Vzhledem k zákonu, který před sto lety ustanovil tehdejší král Jiří V., nebude mít holčička nárok na titul Její královská Výsost, nýbrž Lady. Příjmení bude mít stejné jako zbytek rodiny, tedy Mountbatten-Windsor.

Před oznámením pohlaví pohovořila Meghan o rasistickém chování během těhotenství s jejím prvorozeným. Královská rodina si podle ní nepřála, aby se Archie stal princem, protože panovaly obavy, „jak tmavá může být jeho pokožka, když se narodí,“ řekla Meghan, jejíž matka je černoška. Vévodové odmítli uvést, který konkrétní člen rodiny to pronesl.

VIDEO: Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Jindřich Forejt o Harrym a Meghan: Není pro ně cesty zpět Petr Macek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
100 fotografií