Nemocnice, která příští rok oslaví neuvěřitelné 150. výročí svého založení, je součástí Guy’s and St Thomas’ NHS Foundation Trust, organizace, kterou zaštiťuje svým patronátem samotná královna. Stará se o děti jakéhokoliv věku, od miminek až po ty dospělé, a poskytuje své služby všem nezletilým přes jižní Londýn až po jihovýchodní Anglii. Kensingtonský palác uvedl, že díky těmto návštěvám nemocničních zařízení a hospiců může Kate z první ruky vidět, jaký dopad má komplexní péče a podpora na uzdravení malých pacientů – což se jí jakožto trojnásobné matky obzvlášť dotýká.

Krásná a vždy elegantní Kate navštívila Evelina London Children’s Hospital společně se svým mužem, princem Williamem. Vévodkyně z Cambridge, která je patronkou dalších sedmnácti jiných institucí, na sobě měla tmavě zelené šaty s bílými puntíky, v nichž vynikla její štíhlounká postava, a na jejím obličeji nechyběl široký sympatický úsměv. Princ William odložil kravatu a v rámci neformálního stylu nechal knoflíčky modré košile ležérně rozepnuté.

Kromě Marian Ridley, ředitelky této nemocnice, je nádhernou kyticí přivítala i jedna malá pacientka, roztomilá holčička s mašlí ve vlasech. „Jsme nesmírně vděční za podporu královské rodiny, a těšíme se na úzkou spolupráci s vévodkyní jakožto naší patronkou,“ řekla k tomu ředitelka. „Vévodkyně totiž sdílí naši vášeň poskytovat dětem a mladým lidem ten nejlepší start do života.“

Fotogalerie
30 fotografií