Paul Burrell (59) strávil ve službách princezny z Walesu deset let a vysloužil si její důvěru do té míry, že o něm mluvila jako o své skále. Měl také možnost Dianu velmi dobře poznat, a snad proto se rozhodl jednou pro vždy ukončit řeči o tom, že vévodkyně Kate je snad její nástupkyní.

„Je to krásná a půvabná holka... naprosto zbožňuje svého manžela, jsou oddaní jeden druhému. Ale to něco navíc, co by se dalo nazvat jako X faktor, ta magická kvalita, charisma, to u ní není,“ uvedl komorník v rozhovoru pro 9News. „Potkal jsem Matku Terezu, papeže Jana Pavla II., královnu, ti všichni to měli. Diana rozhodně. Ale Kate ne,“ rozvedl svou myšlenku ohledně zvláštní aury.

Právě z tohoto důvodu tedy manželka prince Williama (35) nikdy nemůže dosáhnout slávy tragicky zesnulé princezny. Již dříve se Burrell o Kate tak trochu otřel, když prohlásil, že má díky Dianině odkazu daleko snazší život. „Kate se snaží jít ve šlépějích Diany, ale má k tomu koučování a lekce, jaké Diana neměla. Dianu prostě hodili do vody, aby buď vyplavala, nebo se utopila. Nebyl nikdo, kdo by ji naučil, jak zařídit, aby to fungovalo,“ řekl v dubnu pro Sunday Mirror.

Přitom ale zřejmě zapomněl, že princezně lidských srdcí se přece jen nějaké výuky dostalo. Konkrétně se jednalo o hodiny veřejného vystupování, které vedl herec Peter Settelen (65). Právě ze záběrů z jejich sezení vznikl kontroverzní dokument Diana: Vlastními slovy, který byl v neděli odvysílán na televizi Channel 4.

Snímek, který zhlédlo 3,5 milionu diváků, se stal nejsledovanějším britským pořadem tohoto roku. Zatímco někteří lidé mají za to, že se jedná o materiál historického významu, většina spíše kritizuje zveřejnění a odvysílání záběrů. I Burrell je toho názoru, že intimní zpověď princezny ohledně jejího manželství i sexuálního života s princem Charlesem (68) neměla veřejnost nikdy spatřit.

Podle něj rozhovory vznikaly za předpokladu, že všechno vyřčené zůstane mezi čtyřmi stěnami. „Cokoliv, co se děje mezi dvěma lidmi za tohoto předpokladu, je soukromé,“ míní někdejší Dianin sluha, který byl před lety účastníkem skandálu, při němž byli členové námořní armády propuštěni ze služby poté, co se účastnili homosexuálních orgií na královské jachtě královny Alžběty (91).

VIDEO: Jak se Kate Middleton inspiruje stylem princezny Diany

Video
Video se připravuje ...

Jak se Kate Middleton inspiruje stylem princezny Diany Youtube.com_Royal Fashion Tube/BPŽ

 

Fotogalerie
47 fotografií