Podle knihy Ádios, Princesa, kterou napsal sám bratranec španělské princezny David Rocasolano, šla Letizia údajně ještě před svatbou s princem Filipem na potrat.

O zničení důkazů se prý postaral sám Rocasolano. Vše se mělo odehrát dva roky před svatbou s Filipem, která se konala v roce 2004. Bylo to ještě v době, kdy byly potraty ve Španělsku nezákonné.

"Kdyby o potratu královská rodina věděla, nesměla by se Letizia za Filipa provdat," řekl německému deníku Bild autor knihy, který byl podle svých slov princezniným důvěrníkem.

Další skandál

Vyzrazení potratu princezny Letizie je jen dalším skandálem, který otřásá v těchto dnech Španělskem. Na dceru krále Juana Carlose Cristinu padlo před pár dny podezření, že je zapojena do rozsáhlé finanční zpronevěry, které se dopustil její manžel. Králův zeť Inaki Urdangarín podle obžaloby zpronevěřil 6 milionů eur (v přepočtu 155 milionů korun). Bývalý špičkový házenkář prý také využíval vlivných známostí k získávání veřejných zakázek na středomořském ostrovu Mallorca.

Fotogalerie
2 fotografie