Šokující informaci o královnině předzvěsti smrti přinesl americký magazín Globe. Podle něho se Alžběta už svěřila těhotné Kate se svými plány na pohřeb. Vede jí k tomu údajně špatný zdravotní stav. Někteří politici prý dokonce tlačí na její odstoupení z trůnu.

Otázkou je, co je na tom pravdy vzhledem k jiným informacím, které naznačují, že mezi Kate a Alžbětou zuří válka. Královna totiž v panovnické rodině vládne železnou rukou a nejenže zavrhuje zvolená jména pro očekávaného potomka Kate, ale prý dokonce neschvaluje ani výběr kmotrů budoucího panovníka. Těmi by se měli stát sourozenci Kate, konkrétně sestra Pippa a problémový bratr James.

Spor o jméno dítěte

I když se princ William a Kate chtějí pohlavím prvorozeného potomka nechat překvapit, rozhodli se, že v případě, že to bude holčička, měla by dostat jméno po Williamově matce - princezně Dianě (†36). Královský pár ale s nápadem narazil právě u královny, která s tím podle serveru ShowbizSpy.com nesouhlasí.

"Královna má plné právo schvalovat jména všech dědiců trůnu. Ale její rozhodnutí vyvolalo velké rozbroje v královské rodině," řekl pro magazín National Enquirer zdroj z Kensingtonského paláce.

Fotogalerie
11 fotografií