Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kate Middletonová a klíčové kousky jejího stylu: Buďte noblesní jako vévodkyně!

/
  • Kate Middleton a klíčové kousky jejího stylu
    17. ledna 2022 ● 05:00

    Čtyřicítku nedávno slavící Kate Middletonová je nekonečnou a nevysychající studnicí módní inspirace, která si svým citem pro styling podmanila celý svět a stala se uznávanou ikonou. Tajemství jejího šatníku tkví v jasně dodržované strategii, v níž je primární přizpůsobit si aktuální trendy a maximalizovat jejich účinek adaptací na svůj zavedený styl mixujíc klasiku s modernou. Díky tomu je její šatník aktuální, přesto nadčasový a zachovává si vlastní, tak potřebnou osobitost. Součástí úspěchu jejího stylu jsou i klíčové kousky oblečení, potvrzující její léty prověřený vkus. Díky nim můžete její styl snadno napodobit i vy.

  • 1.

    Kabátové šaty

    Jedním z nejčastěji opakovaných kousků v šatníku vévodkyně jsou bezesporu kabátové šaty s vypasovanou, páskem podtrhující linií a střihem s od pasu se rozšiřující sukní končící pod koleny. Škála jejich barev sahá od zářivé rudé a fuchsiové, přes pastelové odstíny až po oblíbené tóny modré a zelené. Typickým příkladem je model z nedávné návštěvy Skotska. Vlněný kabát v odstínu baby blue od Emilie Wickstead s véčkovým výstřihem lemovaným klasickou sakovou klopou, s dominantními sošnými rameny a páskem zvýrazňujícím siluetu přesýpacích hodin představuje noblesu snoubenou s elegancí.

  • 2.

    Pokrývky hlavy

    Jistě, řeknete si, že klobouky ke královské rodině jednoduše patří, ale Kate si je vědoma toho, nakolik pokrývky hlavy dodají styl a originalitu i jinak jednoduchým outfitům na běžné denní nošení. I její vkus, co se týče klobouků, prošel velkou evolucí. Od minimalistických kreací, přes excentrické až po klasické designy s moderním nádechem. Mezi její oblíbené patří jak fascinátory pro speciální události, tak například o poznání ležérnější klobouk Fedora. Nezmínit nelze ani vévodkyní často nošené objemné čelenky, jimiž prý nahrazuje dříve používané diadémy.

  • 3.

    Extra ženské a elegantní šaty

    Kate šaty miluje, a proto jsou jejím klíčovým oděvním kouskem, který nosí jak na večerní akce typu společenský galavečer, tak pro denní příležitosti. Vévodkyně upřednostňuje jednodušší, menší vzory a efektní střihové řešení v podobě vázačky, volánů či řasených rukávů. Nejčastěji nosí šaty se splývavou midi sukní napojenou na sedící živůtek s paže kryjícími dlouhými rukávy a se špetkou viktoriánské estetiky. Modely od věhlasných módních domů typu Ellie Saab pak střídá s dostupnými kousky z řetězců.

  • 4.

    Podpatky nebo tenisky?

    Vévodkyně je svojí slabostí pro lodičky na jehlovém podpatku proslulá. Nejčastěji se objevuje v semišových či sametových lodičkách v odstínu béžové, burgundy, navy blue či zlaté a velmi často nosí ten samý pár bot opakovaně. Mezi nejoblíbenější značky podpatků pak patří Jimmy Choo, Stuart Weitzman, Gianvito Rossi či L.K.Bennet. Ovšem pokud to situace dovolí, nosí i královnou Alžbětou zamítané espadrilky na klínku či zcela ležérní bílé tenisky, které na ní její poddaní, pro jejich neformálnost, milují. 

  • 5.

    Kalhoty s vysokým pasem

    Vzhledem k faktu, že se vévodkyně pyšní štíhlou, jemně chlapeckou postavou bez výrazných boků, podtrhuje svůj pas nejen opasky, ale i kalhotami s extra vysokým pasem. Nejčastěji volí cullotes či od stehen rozšiřující se, elegantní palazzo kalhoty na puky, jež navíc střihem opticky prodlouží nohy. Jednoduchou variaci tón v tónu v odstínech béžové doplněné o hnědé doplňky vynesla Kate na otevření nemocnice. Vlněný kabát se štepováním a dvěma řadami knoflíků doplnila o svetr ve velbloudím odstínu a široké nohavice se záševky. Šátek se skotskou kostkou je zdařilým barevným detailem. 

  • 6.

    Mini kabelky

    Kate si potrpí na drobné kabelky a subtilní psaníčka a prakticky nikdy se neobjevuje se střední nebo velkou kabelkou. Díky tomu vždy působí elegantně, střídmě a to jak přes den, tak na večerní události. Vévodkyně své kabelky často ladí s odstínem svých bot, preferuje tedy námořnickou modř, Champagne či černou barvu. Kate na rozdíl od královny nenosí jen jednu značku kabelky, ale střídá módní domy, např. Alexander McQueen, Prada, Mulberry a další.  

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

y1xcvbnm: zbytečné něco odhalovat, ona má krásnou postavu, výšku , vlasy , úsměv, tolik žen se jí pokoušelo naodobit a bylo to k ničemu , oma je originál , sluší jí naprosto všechno

(17. 01. 2022 09:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy