Milan Peroutka: Plesový faux pas úlet 4

Herec, zpěvák a moderátor oblékl na ples v Rudolfinu tmavý (zřejmě tmavě modrý) oblek v kombinaci s vínovou kravatou a k ní doladil ve stejné barvě i kapesníček. Je naprostou záhadou, jak může někdo s jasně stanoveným dress code na pozvánce, která hlásala Black tie, což je smoking s motýlkem, dorazit v obleku s kravatou. Každý muž, který je zván na podobné společenské akce, by měl mít v šatníku smoking, nebo by měl být schopný si ho minimálně vypůjčit. Přijmout pozvání na akci znamená i respektovat její dress code.

Milan Peroutka
Autor: Profimedia.cz

Lukáš Hejlík:Takto ano, pánové 1

Herec, moderátor a zakladatel Gastromapy se řadí k té menšině mužů, kterým byl dán do vínku styl a přirozený vkus. Jeho outfity působí uvolněně, nestrojeně a pro české muže by mohl být vzorem. Rád nosí obleky, ale sedí mu i streetstyle kombinace se špetkou elegance, kterou jim umí dodat. Světle modrý dvouřadý oblek s jemným proužkem doplnil naprosto správně o bílé tenisky a bílé triko, což vytvořilo svěží a nenucený outfit. Skvělá inspirace nejen na jaro.

Lukáš Hejlík
Autor: Profimedia.cz

Karlos Vémola: Bílá pohroma 5

Říká o sobě, že má rád vše výrazné a extrémní. Což se projevuje i na jeho vkusu na ženy a oblékání. Je zcela pochopitelné, že se nekonfekční postava tohoto MMA bijce nebude oblékat snadno. Z těchto důvodů mu v nejmenovaném butiku šijí oblečení na míru. Výsledkem této spolupráce je bohužel i na prvoplánovém efektu stavějící zářivě bílý oblek s ornamentem. Který, ač z kvalitního materiálu a dobře zpracován, zavání lacinou provinčností klubového vyhazovače. Pásek a boty s velkými sponami maloměšťáckou snahu o luxus jen dovrší. Nabízí se říct, že k penězům se neváže a nikdy automaticky nevázal i vkus. Ale je díky nim alespoň možné zaplatit kvalitního stylistu.

Karlos Vémola s Lélou
Autor: Profimedia.cz

Jan Cina: Sympatická hra pruhů 2

Nebojí se odlišných outfitů a zdá se, že ho móda baví. Když je nutné mít smoking, vždy se snaží pozvednout své společenské oblečení alespoň zajímavými doplňky (viz Český lev). A většinou mu nejde upřít snahu i dobrý výsledek. Na setkání k charitativní akci dorazil v pruhovaném svetru s rolákem, koženém křiváku a šedých kalhotách. Až na tenisky a z nich vykukující ponožky, které svým designem a barvou odvádějí pozornost, je to poměrně povedená fúze ležérních kousků, které fungují. Při drobném vyladění doplňků se jedná o příjemný a hravý outfit.

Jan Cina
Autor: Profimedia.cz

Adam Mišík:  Absence osobitosti  3

Zpěvák, herec a syn legendy Vladimíra Mišíka patří mezi mladou generaci celebrit, která se o módu zajímá. Nechybí na největších módních akcích a snaží se svými outfity záměrně vyčnívat. Jeho snaha je často na hraně. Což se týká i hodnoceného outfitu. Drsný monochromatický vzhled nabourává černobílá ledvinka Longchamp, jež je stylově mimo a hodila by se ke sportovnějšímu outfitu. Černý lesklý bomber je v pořádku, stejně jako perka. Skinny džíny bych vyměnila za slušivější střih kalhot např. regular, které se zužují postupně. Zatím se zdá, že mladý zpěvák příliš podléhá stále se opakujícím trendům a teprve hledá vlastní osobitost, což je ovšem v jeho věku pochopitelné.

Adam Mišík
Autor: Profimedia.cz

Petr Štěpánek: Klasika, co nestárne 1

Je známo, že herec upřednostňuje ryze elegantní outfity, díky čemuž by mohl být inspirací mnoha českým mužům, a to i podstatně mladším. Záměrně jsem vybrala fotku, kdy teprve přichází na akci. Tmavě modrý oblek doplněný o vlněný jednořadý svrchník a vínový šál je jen důkazem, že má elegantní módu a etiketu v malíku. Jednou z mnoha chyb českých mužů je totiž právě to, že když už si vezmou oblek, místo vlněného kabátu zvolí sportovní bundu. Pan Štěpánek je představitel nenucené elegance a navíc pořád sympatický fešák.

Petr Štěpánek
Autor: Profimedia.cz

Vojtěch Dyk: Trendy bomber  2-

Herec inklinující k image dandyho působí ve svých módních snahách většinou těžkopádně. Jeho outfitům chybí lehkost a dotažení. Na premiéru filmu Judy vyrazil v trendy vyšívaném bomberu, který je in už několik sezón. Bunda kombinuje výrazný odstín emerald zelené a rudé a vyniká výšivkou i vzorem. Proto je dobře, že jí dal prostor a zvolil k ní naprosto jednoduché skinny džíny. Vysoké šněrovací army boty jsou ovšem stylově přešlap a zbytečně odvádějí pozornost. Mnohem příjemnější by byly mokasíny, elegantní tenisky, nebo perka.

Vojta Dyk s Táňou Vilhelmovou
Autor: Profimedia.cz

Jordan Haj: Eklektické retro 1

Hudebník a partner Emmy Smetany svým vkusem zásadně vybočuje z uniformního průměru českých mužů. Mísí v sobě trochu francouzské nonšalance i eklekticismus New Yorku, a především nikdy nenudí. Příkladem budiž i tento kostkovaný oblek s rozhalenkou a perkami, ve stylu módy 70. let. Pro většinový vkus to rozhodně není, ale jeho outfity nepostrádají koncepci, přirozenou excentričnost a mainstreamu se vyhýbají obloukem.

  

Emma Smetana a Jordan Haj
Autor: Profimedia.cz

Vladimír Polívka: Kvalita nad trendy   1-

Úspěšně se nenechává strhnout módními trendy a místo nich razí kvalitní a nadčasový styl. Tomu odpovídá i jednořadý kašmírový kabát v klasickém střihu a camel odstínu, který vydrží roky a měl by ho mít v šatníku každý muž. Černý rolák a kalhoty jsou v pořádku. Snad jen lem kalhot je dobré k těmto kotníkovým a dost povedeným botám ohrnout, nikoliv zastrkávat. Stylově se tento outftit drží vysoko nad průměrem a sama se těším na dobu, kdy čeští muži najdou zálibu v podobně jednoduchých, ale kvalitních variacích.

Vladimír Polívka
Autor: Profimedia.cz

Jakub Prachař: Deficit vkusu  3-

Experimentuje, zkouší různé varianty, ale v módě se stále neorientuje. Herec si z nějakého důvodu oblíbil především delší svetry a mikiny, kterými často doplňuje své outfity. Zřejmě proto na party oblékl tříčtvrteční tmavý kabát, který, byť střihově v pořádku, se zbytkem nesouzní. Potrhané džíny jsou za zenitem a zlaté boty s bodci jsou jednoduše nevkusné. V jeho věku bych se soustředila především na kvalitu materiálu a zpracování. Měl by co nejrychleji upustit od rychlokvaškových trendů a najít svůj osobní styl.

Jakub Prachař
Autor: Profimedia.cz