Dlouho se tvářila, že je spokojená a v jejím životě je všechno v pořádku, ve skutečnosti si ale nechtěla přiznat, že si toho na sebe nakládala až příliš. „Je to dvanáct let, co jsem se dohnala až na psychiatrii,“ svěřila se Šípková v pořadu Na kafeečko s tím, že ihned po první návštěvě u specialisty vyfasovala antidepresiva, která pak užívala pět let.

Těžká nespavost

Varovné signály, jež Šípkové hlásily, že je čas udělat razantní změnu, se hlásily každou noc. Bývalá šampionka ve sportovním aerobiku a později fitness trenérka, televizní moderátorka a propagátorka aktivního života totiž začala trpět těžkou nespavostí. „S tou se opravdu nedá žít, nemáte energii na nic,“ vysvětlila a dodala, že se jeden čas doslova bála své vlastní postele. „Nemohla jsem spát v jedné místnosti, musela jsem se pořád stěhovat,“ přiznala v rozhovoru na iDNES.cz.

Poslední rána

Když to už už vypadalo, že konečně přeskládala život k lepšímu, přišla další rána: Během jedné z lekcí, které vedla, začala zničehonic zvracet. „Lekci jsem dokončila, protože já jsem přece nejlepší! Kamarádky mě odvezly z tělocvičny domů. Můj současný muž se zajímal, co se děje, a poslal za mnou dceru,“ zavzpomínala Šípková na situaci, jež jí pravděpodobně zachránila život. Společně mu pak zavolaly. „Vzal si mě k telefonu a já začala žvatlat nesmysly. Nečekal a poslal za mnou rychlou. To už jsem měla povislý koutek úst, šla jsem rovnou na JIP. A tam se zjistilo masivní krvácení do mozku!“ popsala chvíle, kdy jí šlo bez přehánění o život. „Doktor mi řekl, že mě od smrti dělily dva centimetry. Kdyby se totiž krev dostala o ten kousíček dál, už bych si na nedostatek odpočinku opravdu nestěžovala…“ dodala Šípková, kterou mozková příhoda na půl roku zcela vyřadila z provozu.

Nové tělo

Po cévní mozkové příhodě musela Šípková změnit nejen životní styl, ale i myšlení. Dostala na čas zákaz sportovat a do toho se ohlásila menopauza. Tělo celoživotní sportovkyně se tak téměř ze dne na den začalo měnit. „Za měsíc jsem měla šest kilo nahoře. Najednou jsem měla velká prsa, břicho a viděla, jak jdu do podoby své maminky,“ přiznala Olga, jež se pak dlouho učila mít své nové tělo ráda.

Video
Video se připravuje ...

Olga Šípková: Jím zdravě, protože si chci život užít. Adam Balažovič

Fotogalerie
34 fotografií