Uhrančivého Petra Čepka poznala Helena při natáčení filmu Morgiana, kde měla i ona menší roli. V devatenácti letech to byla velká láska, ale hlavně přišlo i nečekané těhotenství. I když vztah nevydržel, dcera Petra dělá samozřejmě mamince radost.

„Petra je grafička a posledních pět let dělala kostymérku v Hudebním divadle Karlín. To divadelní prostředí ji bavilo,“ přiznala v rozhovoru pro Aha! Rytířová s tím, že nyní sdílí i jednu domácnost. „My teď spolu i bydlíme. Doma dělá grafiku některých mých knih, hlavně kuchařek.“

Dceru Alenu má pak s druhým manželem, Zdeňkem Rytířem, který psal texty k písničkám (například Poslední kovboj Michala Tučného, ale i písničky po Václava Neckáře, Karla Zicha, Martu Kubišovou a mnoho dalších). Talent zřejmě podědila. „Napsala pár textů, třeba pro Vaška Neckáře Pomíjivá, jenže radši píše básně. Ty uveřejňuje v Divokém vínu, které vydává Ludvík Hess už od 60. let a kde její táta se svými prvními verši začínal.“

„Jinak se živí koncertní produkcí ve Foru Karlín. Tam jí také nabídli, aby jela evropské turné s Enriquem Iglesiasem. Kdyby nebylo pandemie, asi by s ním jezdila dál,“ vylíčila Helena, která v roce 2013 ovdověla. Posléze začala žít s průkopníkem českého rokenrolu Pavlem Sedláčkem. Poznali se díky její první knížce Život byl pes. „Sedláček si ji koupil, přečetl, nadchl se, vygoogloval si mě, zjistil, že píšu kuchařky, umím fotit jídla! A to by on zrovna potřeboval pro svou mnoho let chystanou knihu o koření,“ vyprávěla Rytířová s tím, že Pavel si pak vyžádal její číslo a pozval ji na večeři. „Od té doby jsme spolu,“ doplnila šťastně.

Možná i spokojenost ve vztahu má podíl na tom, že Helena vypadá výborně i krůček před sedmdesátkou. „Já jsem velmi neukázněný člověk. Kouřím, pořád piju kafe, nejím ovoce, nedržím dietu, necvičím, všude jezdím autem, ještě nikdy jsem nebyla ani na kosmetice. Tak mám asi štěstí. A možná je to tím, že mám v tomhle věku práci, kterou miluju, a tak nemám čas myslet na stárnutí,“ krčila rameny Rytířová.

VIDEO: Rytířová o smrti Káji Saudka: Na smrtelné posteli ležel s mým mužem!

Video
Video se připravuje ...

Rytířová o smrti Káji Saudka: Na smrtelné posteli ležel s mým mužem! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií