Sympatická brunetka Miroslava Pleštilová (55) šla dříve z role do role. Na televizní obrazovce představovala vždy něžné, pohádkové princezny, romantické a rozpustilé dívky a také mladé a temperamentní ženy. Můžete ji pamatovat coby Zuzanu ze seriálu Hříchy pro pátera Knoxe nebo jako neprůbojnou učitelku Plecitou z Obecné školy.

Nyní se už moc na televizní obrazovce neobjevuje, jelikož se našla spíše v dabingu – jejím hlasem pravidelně hovoří Helena Bonham Carterová (54), Audrey Hepburnová (†63), Sally Fieldová (74), Michelle Pfeifferová (62) nebo třeba animovaná hrošice Glorie v sérii Magadaskar. Větší roli měla ale například v seriálu Svatby v Benátkách a objevila se i v prvních dílech Ordinace v růžové zahradě. Televizi se sice vyhýbá, o práci nouze nemá: k vidění je ovšem spíše v divadle - třeba v tom Na Jezerce.

Přesunula se ovšem též před katedru DAMU, kde sama před lety studovala (a vzali ji, mimochodem, hned napoprvé, což ani mezi hereckými špičkami není vždy samozřejmostí). Výuce herectví se věnuje již od roku 2006, letos to bude tedy již neskutečných patnáct let.

To, že i po letech stále působí velice mladistvě, je jí však v její profesi spíše na škodu. „Nechci být pro studenty něco jako kamarádka, to většinou nedělá dobrotu. Navíc jsem už ve věku jejich rodičů, i když na to nevypadám – už dvakrát se mi stalo, že po mně chtěli zaměstnanci DAMU ukázat index,“ říkala se smíchem už před deseti lety v jednom z rozhovorů.

VIDEO: Herec a dabér Aleš Procházka: Namlouval osmdesátiletou babičku!

Video
Video se připravuje ...

Herec a dabér Aleš Procházka: Namlouval osmdesátiletou babičku! Blesk TV

Jejím manželem je známý herec a dabér Aleš Procházka (57), známý například z Ordinace z růžové zahradě, kde hrál architekta Richarda Petra. Pleštilová se s ním seznámila ještě během studií. Byl o dva ročníky výš a byla to láska jako trám. Dnes má s tímto charismatickým mužem dva syny, Aleše a Zdeňka, a mateřská role se pro ni stala tou nějvětší výhrou.

Právě kvůli dětem pověsila na nějaký čas svou kariéru na hřebík a z povědomí diváků se začala pomalu, ale jistě vytrácet. Svého rozhodnutí nelituje ani v nejmenším. „Každá herečka stojí v životě před různými dilematy. Třeba kdy vlastně mít dítě. Neváhala jsem ale ani chvíli. Když to přišlo, mělo divadlo smůlu. I když ho mám ráda, na prvním místě je rodina,“ prohlašovala v minulosti dáma, co svou jiskru ani přes nějakou tu vrásku neztrácí ani po padesátce.

VIDEO: Fanoušci Ordinace budou překvapení i šťastní - Čestmír Mázl opouští vězení! 

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci budou překvapení i šťastní - Čestmír Mázl opouští vězení! TV Nova

Fotogalerie
31 fotografií