Oslavenec do legendárního pražského paláce sezval desítky hostů z českého showbyznysu. V Lucerně nechyběl gratulant Jiří Bartoška (72) v šortkách a v apartním kloboučku, Jiřina Bohdalová (88) s vnukem Vojtou či Eliška Balzerová (70). Miloslav Zapletal (77) a Josef Klíma (68) procházeli pasáží s velkými dary na rukou, Jana Švandová (72) s manželem dokonce táhli každý za jedno ucho těžkou tašku. Sám oslavenec přichvátal s partnerkou Marcelou (48) a mladšími dětmi. Ty starší – Vladimír Polívka a Anna Polívková – trochu překvapivě chyběly. S tátou to prý oslaví jindy a jinde.

Lucerna byla totiž pouze jednou ze tří oslav Bolkova jubilea. Ta hlavní se odehraje v den jeho narození 31. července v Brně. Ať už jsou velké, anebo komorní, oslavy spojené s kulatými narozeninami má Bolek rád. Hlavně si přeje, aby hosté měli radost a věděli, že to vlastně dělá pro ně. „Vždyť 70 let je věk, který je kmetský, ale zároveň jsme pořád ještě mladí. Máme jen 60 a deset, jak říkají Francouzi,“ prohlásil Polívka, který na oslavu s manželkou Marcelou dorazil po šesté večer jako první a jako poslední po půl třetí ráno velkolepou párty opouštěl pevným krokem. A ve vší počestnosti. Tentokrát se v alkoholu pěkně brzdil.

A jak oslava probíhala? Polívka, který má scénářů za celý život až nad hlavu, si tentokrát přál oslavu bez jakéhokoli programu. Chtěl pouze nenucenou zábavu bez proslovů a hudebních vložek. „Proto to bylo moc prima. Velmi decentně tam hrála na harfu harfenistka a jinak byla naprosto volná zábava. Bolek své hosty žádným programem nesvazoval a o to to bylo lepší,“ popsal Blesku Miloš Zapletal (77), zakladatel soutěže Miss ČR. „Den nato mi Bolek volal. Náramně si tu merendu pochvaloval a hlásil mně, že nekalil až do rána, ale že párty sice opustil jako poslední, ale ve vší počestnosti asi tři hodiny po půlnoci,“ dodal ještě s úsměvem Zapletal.

Kdo byl ale na oslavě nepřehlédnutelný, tak to byla Dagmar Havlová (66), které dělala doprovod zlatá boxerka s bílou náprsenkou, bílými ponožkami a bílým čumáčkem. Dášina zlatá hříva a černobílé sluneční brýle k pejskovi perfektně ladily. A fenka, která měla samozřejmě svoji psovodku, s paničkou oslavenci pogratulovala. Párty opouštěly až před jednou ráno! A nikdo se ani moc nedivil, protože boxerky chodily s Dášou coby někdejší první dámou i na Hrad a jako členové rodiny se účastnily nejedné státní návštěvy.

Fotogalerie
41 fotografií