Veronika Freimanová, představitelka například všemi milované učitelky Hanky z legendárního snímku Sněženky a machři, excelovala v komedii Každý rok ve stejnou dobu na prknech Divadla Bez zábradlí neskutečných 21 let.

Společně s hercem Zdeňkem Žákem (66) tu ztvárňovali osudovou dvojici Doris a George, kteří prožívají každoroční několikadenní nevěru a zároveň svým zjevem i chováním charakterizují vývoj americké společnosti v průběhu třiceti let.

Sama sympatická herečka z „konce jedné éry“ rozhodně smutná není. „Bylo už na čase. Přeci jenom jsem ve věku, kdy rodit na jevišti není úplně důstojné,“ vysvětluje stále krásná Freimanová jeden z důvodů, proč po vzájemné dohodě s vedením divadla došlo k rozhodnutí, že je potřeba veleúspěšnou hru stáhnout z repertoáru – a to i přesto, že to jak pro ni, tak i pro Žáka byly role jako by stvořené přímo na tělo.

 

„Byla to intenzivní a hezká práce, kterou nám dopřál Jirka Menzel svou skvělou režií. Moc jsme si to celé ty roky užívali, ale je na čase skončit v tom nejlepším,“ myslí si.

„Není ale proč smutnit, protože ještě stále hrajeme Další roky ve stejnou dobu, to je taková třešinka na dortu,“ zmiňuje populární herečka volné pokračování této komedie.

I to vzniklo pod režijní taktovkou Jiřího Menzela (81), který ji na webových stránkách Divadla Bez zábradlí popisuje jako moudrou a laskavou hru nejen o stáří. Nestárnoucí Freimanová byla po poslední repríze hry, s níž strávila třetinu svého života, upřímně pohnutá. Stejně tak publikum, které ocenilo oba dva herce bouřlivým potleskem vestoje.

VIDEO: Veronika Freimanová se svěřila, co s manželem nejraději dělají!

Fotogalerie
32 fotografií