Přitom herec kvůli svému potomkovi před lety přestal úplně pít alkohol. „Onemocněl mu vážně syn a on dal slib, že když se uzdraví, netkne se už alkoholu. Dodržel to,“ prozradil o kolegovi Karel Hábl (82). Znali se desítky let z Hudebního divadla Karlín.

„Honza byl dobrý divadelník. Začínal jako tanečník, pak se stal zpěvákem, měl příjemný baryton, dělal i asistenta režie a ve stáří hodně daboval,“ upřesnil Hábl.

Jan Sedliský, který zemřel 13. ledna, začínal jako tanečník, pak se dal na operetu, a dokonce asistoval při divadelní režii. Dagmar Pecková si mi stěžovala, že ji osahával,“ prozradil na jeho pohřbu Antonín Hardt (83).

Právě Hardt byl ředitelem Hudebního divadla Karlín, když v něm Sedliský působil. „Vladimír Kavčiak u nás režíroval muzikál My Fair Lady a Honza dělal asáka. Přišel za mnou s tím, že ho představitelka hlavní role Dagmar Pecková nechce poslouchat,“ zavzpomínal po skončení smutečního obřadu na vinohradských hřbitovech bývalý direktor karlínské scény.

„Chtěl jsem jí domluvit, aby ho brala vážně, a ona mi odsekla – já bych ráda, ale ať mi nesahá na prsa!“ dodal Hardt. Přitom si většina kolegů myslela, že Jan je spíše suchar.

Televize a film byly k zesnulému spíše macešské, výraznější roli Heinricha Himmlera měl jen v komedii Zítra vstanu a opařím se čajem. Zato divadelní prkna mu vše vynahradila. Ochotně bral alternace, byl velice pracovitý.

 

Fotogalerie
16 fotografií