Sympatická Krejčíková si při popisování toho, jak přišel její prvorozený syn na svět, rozhodně nebere servítky. Na rozdíl od všech dokonalých matek, kterých je internet plný, připustila i to, že ji těhotenství vyčerpávalo. Jen večer předtím, než se malý Ben přihlásil o slovo, jí po vycházce v lese ruply nervy. „Rozplakala jsem se slabým, zoufalým pláčem, že už nechci být těhotná. Nic proti mýmu dítěti, proboha, bylo mi ctí být jeho domečkem a nosit ho, fakt, jen už vám ten 9. měsíc přijde ku**vsky dlouhej,“ nemá daleko ani pro nějaké to ostřejší slůvko.

A druhý den ráno se to stalo, zrovna když se chystala jít na toaletu. „Po cestě na záchod, což je asi 4 metry, cejtim mokro na stehnech. ‚Bezva, takže se už začínám i pochcávat, peckaaa!!!‘ Absolutně mi nedošlo, že by mohlo jít o plodovou vodu.“ Přestože jí tehdy partner Ondřej nabízel, že ji hned odveze do porodnice, odmítla. Nezdálo se jí to ještě tak urgentní, některé ženy přece rodí celé dny… „Začala jsem dost krvácet, což mě dost vyděsilo. Tak jasně, protože krev, hrozně nepřirozený, že jo. Prvorodička,“ hodnotí sebe sama s odstupem času s nadhledem. Jelikož jinak neměla žádné bolesti, naskočila do auta a vyrazila do podolské porodnice.

Tady se jí ovšem, dle jejích vlastních slov, zmocnil strach. „Ležím si na monitoru, poslouchám srdíčko a představuju si, jaký to bude, až Bena budu držet v náručí a ňuchňat mu jeho mini nožičky. V tom se za strašnýho řevu rozrazí dveře, kde asi metr ode mne stojí žena, jež je obrazem čistý bolesti. Strašně křičí a vezou ji rovnou na porodní sál, řekla bych, poslední porodní fáze. To mě teda hodně vzalo, od mala jsem hroznej bolestínek,“ přiznala. V ten moment z toho leknutí zapomněla na všechno, co se před porodem naučila, zapomněla na správné dýchání a na mantry, zapomněla i na obyčejnou důvěru v sebe sama. Na porodní sál dorazila se slzami v očích.

Porodní asistentka se jí pokoušela uklidnit, že každá maminka to má jinak, a aby se půvabná blondýnka přece jenom dokázala uvolnit, pustila si hudbu, dopřála si sprchu s levandulovým olejem, umyla si vlasy – a namalovala si pusu rtěnkou. „Koupila jsem si přírodní bio rtěnky, červenou a tmavě fialovou, abych, když budu mít náladu, si mohla namalovat pusu i s miminkem. A pak začaly kontrakce…“ Po boku jí tou dobou nestál jenom partner, který byl údajně velice statečný a po celou dobu ji podporoval, ale i dula – byť trochu jiná než ta, se kterou se Krejčíková domluvila. Ta byla totiž na dovolené v Řecku. Porod pak proběhl naprosto bez komplikací, rychlý a intenzivní. „Je to tak přirozený,“ žasla Krejčíková. „Tělo i miminko ví úplně přesně, jak se chovat. Stačí se jen napojit na sebe a to je to nejlepší, co můžeš udělat.“

ČTĚTE V PÁTEK V BLESK TV MAGAZÍNU:

ČTĚTE V PÁTEK V BLESK TV MAGAZÍNU
Autor: archiv


Video
Video se připravuje ...

Aneta Krejčíková z Ulice: Přibrala jsem jen 20 kilo a hormony jsou jízda Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
44 fotografií