Podle jeho přítele Jiřího Vondráčka, otce Lucie Vondráčkové, ho zabila mozková mrtvice. „Na posledním koncertě s Vokobere přímo na jevišti zkolaboval. Byl okamžitě převezen sanitkou do plzeňské nemocnice,“ líčí Vondráček.

Následovalo nervydrásajících 5 dní. „Doufali jsme, že to ustojí…, ale stav se bohužel během pěti dní jen zhoršoval,“ napsal Vondráček. Pak následoval pád do neznáma. „Dneska bohužel skončila Tomášova životní a hudební pouť. Je nám to všem hrozně líto a nezbývá nám, než doufat a věřit, že se potkáme jindy a jinde,“ píše Vondráček.

Berkův skon na sociální síti oznámil bubeník Tokhi. Přitom ještě před 10 dny na Žofíně Berka přebíral cenu in memoriam za svého přítele Wabiho Daňka (†70), který zemřel loni v listopadu.

Tomáš Berka byl mezi kytaristy legendou. A tak není divu, že ho rodina Wabiho Daňka požádala, aby 1. října na pražském Žofíně za něj převzal cenu "Legenda Nočního proudu" in memoriam.

Na smrt známého kytaristy reagovali také jeho další kolegové. "NE. Hrozně mě to mrzí. Nevím, co říct. Děkuju za všechny chvíle, vždycky milé povídání a společné zážitky z pódia. Neuvěřitelný. Štastnou cestu, kamaráde," napsal na sociální síť bubeník Tokhi. 

Fotogalerie
9 fotografií