Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zákaz promenády v plavkách na MISS? Čenský a Agáta zuří, Rosák by soutěž zrušil celou

/
  • České hvězdy nechápou zákaz promenády v plavkách! Čenský zuří, diví se Prachařová i Bučková.
    10. září 2018 ● 20:49

    V USA proběhlo historicky první finále Miss America bez promenády v plavkách. Tuto disciplínu už ostatně ruší i soutěže krásy v dalších zemích, dokonce i v sousedním Německu. Přijdeme snad o tradiční promenádu i u nás? Zeptali jsme se několika známých osobností, jak se na celou věc dívají!

  • 1.

    Libor Bouček (37)

    I když mnohokrát stanul za moderátorským pultíkem během finálových večerů České Miss, současné změny ve světě Boučka nijak zvlášť nerozhodily. „Žádné emoce to ve mně nevzbuzuje," přiznal pro Blesk.cz s tím, že on by ale promenádu nezavrhoval.

    „Kdybych vlastnil soutěž Miss, tak to neruším. Já jsem staromilec. Rušení promenády plavkách na různých soutěžích krásy mi připadá trochu přehnané, na druhou stranu záleží pouze na organizátorech," přiznal moderátor, který si díky moderování soutěže krásy před časem našel i partnerku - finalistku České Miss 2014 Gabrielu Bendovou (26).

    VIDEO: Moderátor Libor Bouček: Proč otálím se třetí svatbou?

    Video
    Video se připravuje ...

    Moderátor Libor Bouček: Proč otálím se třetí svatbou? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

  • 2.

    Agáta Prachařová (33)

    Promenádu pak jasně obhajuje dcera Veroniky Žilkové (56), modelka Agáta Prachařová. Ta se sama v roce 2005 účastnila soutěže Miss České republiky a stala se druhou vicemiss. „Myslím si, že k Miss promenáda v plavkách patří. Když chce být někdo královna krásy, tak by se neměl stydět ukázat v plavkách,“ pronesla rozhodně manželka Jakuba Prachaře (35), která se ostatně nebála plavky vynést na módní přehlídce ani půl roku po porodu dcery Mii. Bohužel za to ale tehdy sklidila dost kritiky, a dokonce i známé kolegyně jí vzkazovaly, aby měla soudnost.

    Agáta Prachařová v plavkách
    Autor: Tonda Tran

  • 3.

    Dominika Mesarošová (32)

    Zákazy promenád v plavkách, s jakými se nyní setkáváme v Americe či v Německu, se nelíbí ani modelce Dominice Mesarošové. „Absolutně s tím nesouhlasím, rozhodně to k soutěži krásy patří. Jak si pak máme prohlédnout dokonalé křivky těla? A jak se má hodnotit, která je nejlepší?" napsala Blesku rozhořčeně silikonová kráska, která v roce 2005 neuspěla na castingu na Českou Miss a o tři roky později přemýšlela, že by štěstí zkusila znovu, i když tehdy už měla za sebou dost odvážné snímky pro pánský magazín, které by mohly být překážkou.

    Toho, že se nemůže pyšnit korunkou, už ale dnes Dominika nelituje. „Hlavně si myslím, že mít dnes titul Miss už není, co bývalo. Dnes jsou ve světě mnohem úspěšnější modelky," doplnila blondýnka, která už netrpělivě čeká na narození svého prvního potomka.

    Dominika Mesarošová ve spodním prádle.
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Jan Čenský (57)

    Hvězdu Ordinace a představitele řady pohádkových princů konec krásných dam vykračujících si po mole jen v titěrných bikinách dost zaskočil. „Ono se to ruší?" podivoval se překvapeně Čenský.

    „Já se těším na dobu, kdy budou vystupovat v burkách, a jak budou porotci volit tu nejkrásnější ženu světa, když ji vůbec neuvidí," prohlásil pak s notnou dávkou ironie. „Nemůžu jim v tom tedy bránit. Ale mně to připadá, že se svět trošku zbláznil," dodal zklamaně herec, který dříve často moderoval finále Miss České republiky, ale i další soutěže krásy (například SuperMiss či Miss Roma) a kromě toho zasedl i v porotě.

    Supermiss: Jan Čenský
    Autor: Foto: Zbyněk Pecák, herminapress.cz

  • 5.

    Jana Doleželová (37)

    Už méně promenádu obhajují krásky, které ji samy absolvovaly. Například Miss České republiky 2004 Doleželová má smíšené pocity a sama si není jistá, zda by měla tato disciplína zmizet i z české verze soutěže.

    „Záleží na tom, jakým směrem se soutěž Miss chce ubírat. Pokud chce generovat modelky, tak je na místě. Pokud chce dívky, které reprezentují spíše na společenských událostech, tak není nutná. Záleží na tom, kudy se bude ta cesta ubírat," vysvětlovala brunetka s tím, že jí samotné ale promenování v plavkách nijak zvlášť nevadilo a nebylo jí to nepříjemné. 

    Jana Doleželová v plavkách
    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Eliška Bučková (29)

    Podobně mluvila ostatně i Česká Miss 2008 Bučková. „To záleží na úrovni té akci, buď je to vkusné, nebo laciné. Pokud je to v obchodním centru, tak mi to připadá, že to nemá úroveň," narážela na poslední ročníky České Miss pod vedením Evy Čerešňákové (32) a Martina Ditmara, kdy se castingy odehrávaly v nákupním centru a spoře oděné finalistky se producírovaly dokonce i v pražském metru.

    „Jinak ale promenády plavek k soutěži i poté na různé přehlídky na léto patří. Ty dámy se svlékají do prádla dobrovolně a i na přehlídku přijdou lidé, kteří chtějí přijít. Nevidím na tom nic špatného,“ dodala pro Blesk.cz partnerka rybáře Jakuba Vágnera (36), která se navíc do telefonu omlouvala, že kvůli nedávnému pobytu v Amazonii, kam s ním odjela, nebyla 14 dní na internetu a o současném dění nemá moc přehled.

    Eliška Bučková v plavkách
    Autor: Foto: Soňa Hlaváčková

  • 7.

    Jan Rosák (71)

    Zahraniční snahy o modernizaci soutěží Miss tak celebrity zrovna neocenily. Snad jen moderátor Jan Rosák, který dříve soutěže krásy také uváděl, je pro zrušení promenád. Dokonce by soutěž zrušil úplně!

    „Já si myslím, že jsem zásadně proti Miss jako takové. Už mi to připadá hodně přežité a docela křečovitě udržované. Myslím si, že už to je prostě pasé, včetně všech možných promenád. Když to nebude, tak mi to ale opravdu nebude chybět," nechal se slyšet pro Blesk.cz.

    Jan Rosák
    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    Miloš Zapletal (76)

    Svým odborným názorem na problematiku přispěl také exředitel Miss České republiky Miloš Zapletal. „Přestože se soutěžemi Miss už léta nezabývám a nesleduji je, zákaz promenády v plavkách na Miss America 2000, nebo jaký je přesný název této staronové soutěže krásy v USA, považuji za nesmysl," napsal Blesku.

    „Soutěže Miss jsou o kráse a osobnosti. Ke kráse ženy patří zcela logicky nejen její obličej, ale rovněž postava. A jak jinak postavu hodnotit, než v plavkách? Osobnost se rozezná u těchto soutěží obtížněji. Nestačí jen rozhovor. Nejen na jevišti, ale ani při soustředěních a rozhovorech s porotou před vlastním finále. Osobnost missky je možné tušit, ale projeví se obvykle až po soutěži, v její kariéře, práci a v životě. Příklad za všechny je Miss České republiky a Miss World 2006 Taťána Gregor Brzobohatá - Kuchařová," vysvětlil s tím, že blondýnka není jen krásná, ale také inteligentní a provozuje nadaci na pomoc starým a opuštěným lidem.

    Zapletal, který se už soutěžím krásy nevěnuje a místo toho farmaří a nedávno také napsal dvě knihy, si ve svém vyjádření vzal na paškál i hnutí MeToo, kvůli němuž k zákazu promenád došlo. „Celé toto hnutí »antimiss« v USA vyvolalo módní MeToo, pozdní feministická aktivita proti obtěžování, harašení. Chápu, že se ženám nelíbí, když je muži obtěžují, když využívají své nadřazenosti v práci. Nicméně nechápu, proč se tomu nebránily ve chvílích, kdy byly obtěžovány. Zřejmě se bály o zaměstnání, anebo častěji o kariéru. Anebo se to některým dokonce líbilo. Některé svoji krásu využívaly ke kariéře i za cenu, že budou »obtěžovány«. Většina z nich, minimálně ty, které vyvolaly akci MeToo, se začaly verbálně bránit až po letech, mnohdy po desítkách let. Je to absurdní a poškozuje to 'ženství'. Vždyť my muži jsme z Marsu a ženy z Venuše, jak se říká. Muži se zcela přirozeně ženám dvoří, obletují je. Vždyť tak je to v celé přírodě! Většině z obletovaných žen je to zcela jistě příjemné. Některé to možná obtěžuje. Samozřejmě ono 'obletování' se nesmí přehánět, nesmí být ženám nepříjemné, nesmí je ponižovat." 

    „A těm feministickým hrdinkám, které vyhlásily mužům dívčí válku, doporučuji, aby se uchýlily do klášterů. Tam je snad nikdo obletovat nebude..." nešetřil aktivistky Zapletal. „Ameriku v mnohém obdivuji a rád ji navštěvuji. Nicméně tam také vidím naprosto absurdní skutečnosti. Připadá mi přehnaně puritánské, když například malé dvou až tříleté děti u moře či bazénu musejí být v plavkách, nesmějí být nahé. Na druhé straně v Americe vznikly časopisy jako Playboy a další, točí se tam pornofilmy, anebo smyslné klipy se zpěvačkami. Proběhlá soutěž Miss America bez promenády v plavkách je alibismus pořadatelů. Je to přímá reakce na MeToo. Obávám se, že půjde-li to tak dál, brzy budou sportovkyně závodit v teplákách, včetně plavkyň, které se v nich zcela jistě utopí.

    Podle něj se dokonce blíží i zánik samotného konceptu soutěže krásy. „Obávám se, že bez promenády v plavkách a bez podobných alibistických nesmyslů zajdou i soutěže Miss. Naštěstí věřím, že Evropa i Česká republika jsou méně puritánské a nebudou MeToo a zahalené soutěže Miss podle Američanů napodobovat," dodal.

    Miloš Zapletal
    Autor: archiv Blesk

    Fotogalerie
    75 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

Cheri:  Není taky na co !!! Bohužel!

(12. 09. 2018 10:49)

Cheri:  BAKALA tady soutěž rovnou vytuneloval!!!! Tak zbytečné pokládat tyhle otázky!!!

(12. 09. 2018 10:36)

janakveton: Plně souhlasím s Janem Rosákem! Ty, které tyto soutěže vyhrávají, rozhodně nejsou nejkrásnější holky u nás! A že Agáta Prachařová je pro zachování promenády v plavkách? No pochopitelně! Co jiného by chtěla ukazovat? Snad svoji tvář?!!!

(11. 09. 2018 11:50)

Antonin Blaha:  Podivejte se na Zlate Globy to hodnoceni filmove tvorby mluvi za vse.Z Ameriky je druha Afrika se vsim vsudy.Vypada to ze Americe vladnou barevne feministky ve vsech smerech.Buh pomahej Americe

(10. 09. 2018 22:05)

barracuda.sro: Na MISS už několik let nekoukáme , ale na druhou stranu, podle jakých kritérií by jste chtěly NEJKRÁSNĚJŠÍ ŽENU vyhlásit, podle burky, hábitu a nebo plachty co má na sobě ?? nebo jak je zahalená ????? MISS vždy byla o KRÁSE ŽENY !!!! A teď FEMINISTKY můžete kydat a zvracet !!

(10. 09. 2018 21:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy