Charitativní akce, které se účastnila kromě stávající královny krásy též její předchůdkyně Andrea Bezděková (24), ale také moderátor Karel Kašák (30) zpěváci Adam Mišík (20), Sabina Křováková (26), Johny Machette (25) proběhla v pátek večer v pražském hotelu Augustine. Dorazila také Míša Nosková (35) s dcerou Eliškou (7)

Večer měl za cíl pomoci nemocné Nicolce Mikešové (5), která trpí spinální svalovou atrofií (SMA - Spinal muscular atrophy), což je vrozené onemocnění, kdy dochází k postupnému ubývání svalstva, a tak je čím dál horší se pro nemocného pohybovat. Nemoc se zatím v Česku nedá léčit, existuje však velmi nákladná experimentální léčba kmenovými buňkami a v USA a dalších zemích se ale též objevil lék s názvem SPINRAZA, který dokáže nemoc zpomalit a zastavit její vývoj. Lék je však také velmi drahý a u nás ho nehradí zdravotní pojišťovna.

Nicolce byla nemoc zjištěna v 1 roce a jejím rodičům lékaři řekli, že se dítě nedožije ani 3 let. Rodina však zabojovala a neblahé předzvěsti se nenaplnily. Holčička sice nemůže chodit a může se hýbat jen na speciálním vozíčku, přesto navštěvovala školku a dokonce byla už i na zápise ve škole. „Nicolka je úžasná holčička, která má radost ze života, ikdyž nemůže běhat na zahradě s kamarádkami, nemůže ráno vyskočit z postele a dát mámě pusu, ale i přesto všechno bojuje! Její příběh mě dojímá pokaždé, co si ho čtu," pžiznala na Instagramu Habáňová.

Ta v poslední době vyzývala všechny své příznivce, aby nemocnou dívenku podpořili finančním darem na účet. Na galavečeru se pak převedla na mole spolu s dalšími modelkami - Ivou Uchytilovou, Michaelou Hávovou, Hanou Závodnou, Andreou Bezděkovou či Karolínou Mališovou (21). Během akce se podařilo vybrat částku 279 700 Kč, která poputuje na Nicolčinu léčbu.

VIDEO:  Miss Habáňová bude nejkratší dobu královnou krásy v historii soutěže! Co na to říká?

Video
Video se připravuje ...

Miss Habáňová bude nejkratší dobu královnou krásy v historii soutěže! Co na to říká? Thomas Kruchina, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
24 fotografií