Prostory k uspořádání benefičního koncertu pro Natálku nabídlo okamžitě Studio ALTA, které sídlí v pražských Holešovicích. "S nápadem udělat benefiční koncert pro Natálku přišla Lucia Piussi z kapely Živé kvety," uvedla mluvčí studia Tatiana Brederová. "Natálčin zdravotní stav dodnes vyžaduje každodenní nákladnou péči. Výtěžek z koncertu bude věnován rodině Natálky na pokrytí alespoň části těchto nákladů," stálo v pozvánce na koncert. 

"Bez sebemenšího váhání se připojily další tři kapely a celý náš tým. Je úžasné, kolik lidí je připravených bez nároku na honorář zorganizovat tak velkou akci pro jednu malou holčičku. Téměř 150 hostů přispělo nad rámec vstupného a ukázalo tak, že oběti hloupé nenávisti nejsou naší společnosti lhostejné," vysvětlila. "Slovy Živých kvetů - to, co nás spojuje, je silnější a větší než to, co nás dělí. A to nejen o Vánocích," uvedla Brederová.

Z akce byla nadšená i rodina holčičky, pro kterou je hezké vědět, že existují lidé, kteří mají touhu pomáhat. "Koncert byl krásný. Moc jsme si to se všemi užili," řekla Blesk.cz maminka malé Natálky Anna Siváková. Ta se i s ostatními členy rodiny díky schopným dobrovolníkům mohla přijet na koncert do Prahy podívat. "Znala jsem pouze kapelu Živé kvety. Na akci jsem si povídala s jejich zpěvačkou, kterou uspořádání benefičního koncertu napadlo a díky které nás také pozvali," dodala. 

Kapela Živé kvety se na uskutečnění koncertu podílela podstatnou částí. Vše byl totiž nápad zpěvačky Lucii Piussi. Koncert měl za cíl vybrat dostatek financí na to, aby bylo možné Natálce a její rodince zakoupit auto. Pražským koncertem však kapela v pomoci neskončila. Další - tentokrát vánoční - koncert se odehraje ještě 22. prosince v Bratislavě.

"Včerejší koncert pro Natálku byl božský. Taková radost a teplo u srdce. Děkujeme, kamarádi! Ve sbírce na auto pokračujeme v Klubu pod lampou 22.12. Musí to vyjít," vzkázaly v pátek fanouškům Živé kvety s vděčností na sociální síti. Druhý koncert pro Natálku se bude konat v Bratislavě.

Ruku k dílu přidala také kapela Terne Čhave. "Děkujeme všem slušným lidem, kteří se rozhodli pomoci malé Natálce, organizátorům akce a skupině Živě Kvety za pozvání. Velmi si vážíme, že jsou v ČR lidé, kteří soucítí s hlubokou lidskou tragédií, která Natálku i její rodinu potkala," řekl Blesk.cz kapelník Gejza Bendig.

Žhářský útok ve Vítkově se odehrál v noci z 18. na 19. dubna 2009 ve městě Vítkov na Opavsku. Čtyři čeští neonacisté zapálili pomocí tří zápalných lahví dům obývaný romskou rodinou. Následkem požáru byli zraněni tři lidé, kteří v té době pobývali v budově. Nejvážněji byla zraněna dvouletá Natálie, která utrpěla život ohrožující popáleniny třetího a čtvrtého stupně na více než 80 % těla. Její zdravotní stav dodnes vyžaduje každodenní nákladnou péči.

VIDEO: Natálka se zúčastnila soutěže krásy.

Video
Video se připravuje ...

Natálku na soutěži krásně učesali Karel Janeček

Fotogalerie
35 fotografií