Jaké byly letošní Vánoce? 
 
Kateřina Kristelová: Pro mě asi nejhezčí, protože jsem byla se dvěma lidmi, které miluju nejvíc. S partnerem a s dcerou. Jeli jsme za mojí obrovskou rodinou na jih Čech do vesnice Radenín, kde jsem byla zatím vždycky, od té doby, co jsem se narodila, a dokud bude babička, která je takovým sicilským Kmotrem rodiny, jinam jezdit nikdo nechceme. Je tam o nás skvěle postaráno.
Tomáš Řepka: Byl jsem s rodinou Kačky, která je teď i mojí rodinou, a máme v plánu navštívit i moji mámu s jejím mužem Honzou, ti žijou v Českých Budějovicích, tak to nebude daleko. Po letech to budou Vánoce klidný a hezký. 
 
Budete spolu Silvestra? 
 
K: Budeme. Štědrý den jsme si užijli mezi lidmi, Silvestra sami doma. Kamarádi nás sice zvali do různých klubů i bytů, ale rozhodli jsme se, že když je to pro nás první Silvestr, má něco do sebe strávit ho jen ve dvou. Claudinka bude s rodinou svého táty a my dva zalezeme do postele, obklopíme se jídlem a užijeme si pořady v televizi, na kterou jinak vůbec nekoukáme.
T: Na Silvestra jsme nejdřív měli plány, že pojedeme s partou na hory, nebo budeme otvírat někde mimo Prahu nějaký podnik, ale odmítli jsme všechno včetně pracovních plánů. Budeme doma a před půlnocí asi přijde pár kamarádů k nám a na dvanáctou si připijeme. Možná koupím i nějaký menší ohňostroj a odpálíme ho, jak odbije půlnoc.
 
Jak si představujete příchod do nového roku? 
 
K: Tenhle rok pro nás byl docela náročný, tak snad bude 2018 klidnější. V něčem byl, ale krásný a nezapomenutelný. Poznali jsme se, zamilovali se, hodně cestovali, přestáli spoustu věcí a máme dost síly na to užít si další energickou etapu. Já mám v plánu hlavně zvolnit v práci, dělat jeden dva projekty, které mě baví, protože mě kromě televizního světa živí ještě úplně jiné věci, a jinak se soustředit na život s Tomášem a na malou. Ta doba, kdy jsem měla deset prací najednou, je pryč. Můžu si s klidem dovolit zmírnit a už nebýt workoholik, což je skvělej pocit. Na to se těším nejvíc.
T: Těším se na další rok, kdy máme v plánu vyrážet hodně do zahraničí a užívat si klid a pohodu tam, kde nás nikdo nezná a neřeší. Řeším teď různé pracovní nabídky a uvidím, v čem se budu cítit dobře. Čeká mě hodně zlomový a šťastný rok taky proto, že se dořeší hodně věcí.
 
Kdo připravuje večeři? 
 
K: Večeři připravuje v Radeníně babička a její dvě dcery, to znamená máma a teta, já si pořád užívám pozici dítěte a doufám, že ještě dlouho budu. Zpívají se koledy, hází se střevícem a pouštějí se po vodě skořápky se svíčkou, i jablko rozkrajujeme, všechno tak, jak má o Vánocích být. Před večeří odříkáváme modlitbu, protože jsme všichni věřící a i moje sedmiletá dcera umí Otčenáš tam i zpátky.
T: Já se rád nechám obsluhovat, těším se na cukroví i na to, jak si popovídám a připiju s mužskou částí rodiny. Katčina rodina je pestrá a všichni jsou tam hodně v pohodě. Její máma mi sice nikdy nezapomene, jak jsem znovu naučil kouřit jejího partnera Ctibora, ale já to beru jako dobrý skutek, aby se netrápil. Za barák teď chodíme potají oba a stihneme probrat všechno, včetně našich ženských.
 
Katko, pečeš cukroví?
 
K: Peču rohlíčky, protože si to Claudinka přeje, a jeden plech lineckých. Jinak si cukroví necháváme dovézt od mého dlouholetého kamaráda Martina Pokorného, který je vynikající cukrář, a od jisté doby má na starosti všechny narozeninové dorty i sladkosti na Vánoce právě on.
 
Tomáši, čím jsi obdaroval své tři děti? Viděl jsi se s nimi?
 
T: Jasně, že jo. S Tomassem a Veronikou jsme se viděli, dárky pro ně jsem mel připravený. Jsou velcí, žijou vlastní život a už není nutné s nimi zpívat koledy u stromečku. Vánoční pohodu jsme si ale užili. Markusovi jsem za Ježíška posílat velkou krabici, tak doufám, že mu ji maminka předala, a těším se na nový rok, kdy se konečně jasně ustálí, kdy ho budu vídat, a nebude to na chvíli, ale na víkend.
 
Co si Claudinka napsala Ježíškovi? 
 
K: Claudinka napsala Ježíškovi svůj první dopis sama, bylo tam sice asi sto gramatických chyb, ale u prvňáka je to jedno a schovala jsem jí ho na památku, aby se jednou zasmála. Chtěla robota, co by za ni uklízel, stlal postel a občas chodil do školy. Potom koně, co by uměl na noc zmizet do sklepa, vyspal by se a ráno by ji přišel probudit, a dům pro barbíny, který bude mít i bazén. Byla doba, kdy chtěla živou Dádu Patrasovou, kterou strašně milovala.
 
Vaše nejhorší Vánoce? 
K: Vysloveně nejhorší jsem nezažila, vždycky jsem okolo sebe měla rodinu, nikdy jsem nebyla sama. Tyhle pro mě budou ale asi nejhezčí, protože mám životního partnera, se kterým počítám i na ty další /smích/.
T: Nejhorší Vánoce byly asi ty, kdy jsem byl sám a snažil jsem se je nevnímat, vším možným, co mi přišlo pod ruku. I o tom píšu v knize Děkuju.
 
Váš nejlepší a nejhorší vánoční dárek?
 
K: Jako malá jsem jednou měla obrovskou radost z dvouposchoďového penálu. Teď už je to běžné, za mě ale nebylo a měla jsem ho jediná ve třídě. V prvním patře tužky, pero, kružítko a v druhém, zapínacím na zip, byly fixy.
T: Radost jsem míval jako dítě, teď dárky neřeším a jsem rád, když mají radost moje děti i Kačka.
 
Vaše nejkrásnější Vánoce?
 
K: To byly tyto. Byla velká legrace, spousta jídla, pohody a lásky. Těšíme se na to všechno celý rok.
T: Za mě tenhle rok. Byly opravdové, bez hraní, lží i nalhávání. Stejně jako život, který teď žiju. Navíc jsem byl s tou s tím, koho miluju nejvíc. Za poslední rok jsem zjistil, že život v pravdě a s někým, na koho se můžu spolehnout a s kým je navíc sranda, je to nejhezčí.
 
Vaše předsevzetí do nového roku? 
 
K: Nedávám si žádný... Když se zamyslím, tak snad jen, abych vydržela zmírnit to pracovní tempo. Jela jsem teď roky na sto procent bez chuti vybočit, což se změnilo, a doufám, že u toho rozhodnutí zůstanu. Dlužím klid a menší pracovní vytížení Tomášovi i Claud.
T: Dořešit ještě nějaký věci, chytnout lumpy, který mi mají díky jejich chybám co vysvětlovat, cestovat a žít běžný denní život. Nic víc.
 
Katko, musíš se o svátcích hlídat, co se týče jídla? Nebo pak držíš diety?
 
K: Já jsem zhubla tehdy, když jsem se řešit přestala tak nějak celá. Vážím 54 kilo a je mi jasný, že přes svátky to půjde třeba o dvě kila nahoru, zhubnu je ale pak lehce, protože v lednu prostě jíst přestanu, resp. určitě nebudu pokračovat v konzumování cukroví a smaženýho kapra. Je mi to jedno. Nejlepší je neřešit nic a to myslím všeobecně. Jakmile věci přijmete a nekladete jim odpor, odezní všechny do jedné samy. Už dlouho netlačím na pilu a žije se mi skvěle. A doporučuju to.
 
VIDEO: Tomáš Řepka napsal skandální knihu! Kdo se má bát nejvíc?
 
Video
Video se připravuje ...

Tomáš Řepka napsal skandální knihu! Kdo se má bát nejvíc? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

 
Fotogalerie
65 fotografií
 
Video
Video se připravuje ...

Katka Kristelová: Jediná žena Řepky, která se jeho knihy nebojí! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík