Třískovým patří sice malý, ale zato kamerovým systémem střežený světlý řadový dům obklopený zelení v klidné části čtvrti Santa Monica. „Mají hned ten první, s terasou nahoře,“ popisuje nám ochotně hercova sousedka.

Na pláž to měl herec od domu dva kilometry čili čtvrt hodinky rychlou chůzí či pomalým během. Do 15 minut mohl být na českém konzulátu, kde se v posledních letech pravidelně účastnil recepcí pořádaných naším konzulem Pavolem Šepelákem (60).

Od Hollywoodu ho pak dělila půlhodinka jízdy. Žil si tam životem řadového Američana, ani sousedé netušili, že byl hercem slavným na dvou kontinentech. „Pána znám, ani jsem nevěděla, že zemřel,“ zatváří se překvapeně sousedka na dotaz Blesku, zda ví, jak bizarní byl jeho skon po pádu z Karlova mostu. „Ale pravda je, že jsem ho dlouho neviděla...,“ mne si hloubavě bradu.

V ten moment se mimořádně nemístně jeví dvě kovové smrtky houpající se na keřích v květináčích u plotu Třískova domu. „To je naše. Bude přece Halloween,“ objasňuje žena odnaproti.

Co teď s domkem Třískových bude, není jisté. Bude tam vdova Karla Chadimová chtít žít sama? Možná ano, má přece nedaleko lukrativní práci manažerky luxusního hotelového komplexu. Ve městě má ale ještě i dceru Janu, ta ale bydlí asi hodinu jízdy odtud... Druhá dcera, Karla, pak přesídlila za manželem do daleké a chladné Minnesoty.

VIDEO: Martin Hilský a Jan Hrušínský vzpomínají na Jana Třísku.

Video
Video se připravuje ...

Martin Hilský a Jan Hrušínský vzpomínají na Jana Třísku. Veronika Bednářová

Fotogalerie
18 fotografií