Spolu s legendární Fialovou stál Kubáník nesčetněkrát na jevišti Slováckého divadla v Uherském hradišti. Společně ztvárnili hlavní role například v představeních Harold a Maude či Oskar a růžová paní. Kromě toho svou společnost vyhledávali i v soukromí a jeli spolu i na dovolenou do italského Caorle či do Bulharska, kam s nimi jel i Josefův partner.

Sama herečka, o níž je známo, že nenáviděla sex, ostatně homosexualitu svého přítele vítala. „Kdyby nebyli na světě homosexuálové, tak bych byla na tomto světě nešťastná a neměla bych důvod žít. »Teplí« jsou boží stvoření,“ řekla kdysi Blesku Květa.

Ta před třemi lety musela být kvůli postupující Alzheimerově chorobě umístěna do léčebny dlouhodobě nemocných. Kubáník ji ale navštěvoval i tam. Prý si ani tam nikdy nepřipustila svůj vysoký věk. „Vždy, když mě viděla, říkala pojď, pojď, půjdeme stranou, tady ti důchodci mají nějakou besídku. Vůbec se necítila stará, pořád se dívala dopředu,“ vzpomínal pro ČTK s tím, že kromě něj se za ní byli v Alzheimercentru podívat i další kolegové.

Fotogalerie: Zemřela legendární herečka Květa Fialová …
61 fotografií

Fialová se jich prý vždy ptala hlavně na divadlo. „Pořád v tom světě byla. Myslím si ale, že si některé věci vzhledem k nemoci neuvědomovala. Úplně nechápala, že nemůže být každý den na jevišti, když na to byla celý život zvyklá. V tom k ní byla nemoc milosrdná a velkorysá,“ líčil Kubáník, který prý během poslední společné schůzky již začínal tušit, že je to s ní zlé.

„Ten poslední týden už byl kritický, nebo posledních deset dnů. My jsme se právě viděli před deseti dny,“ prozradil pro televizi Nova. Měl sice o přítelkyni strach, přesto netušil, že ji vidí naposledy. „Bohužel to tělo vypovídalo službu v 88 letech,“ podotkl smutně. Jen o pár dní později musela být převezena do nemocnice, kde nakonec v úterý 26. září zemřela.

„Na devět let mi do života vtrhla Tornado Lou,“ shrnul Kubáník jejich vztah pro ČTK a dodal, že na Květu bude vždy vzpomínat jako na ženu s veselou myslí a jedinečným pohledem na svět. Podle něj si navíc představitelka Šarloty z Účastníků zájezdu nepřála žádný pohřeb. „Neměla ráda pohřby. Když to opravdu nebyl někdo blízký, nechodila na ně. A nechtěla pohřeb vlastní. Říkala, ať jí lidé zapálí svíčku a otevřou si šampaňské,“ dodal Josef na vysvětlenou. 

VIDEO: Zemřela Květa Fialová (†88): Už nepoznávala okolí, mysl jí zakalil Alzheimer!

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Květa Fialová (†88): Už nepoznávala okolí, mysl jí zakalil Alzheimer! redakce Blesk TV

VIDEO: Konec nenávisti Harapese a Fialové? Tanečník vzkazuje: Květo, vše zapomenuto!

Video
Video se připravuje ...

Konec nenávisti Harapese a Fialové? Tanečník vzkazuje: Květo, vše zapomenuto! DAVID TUREK, JAROSLAV BOUDA

Fotogalerie
44 fotografií