Místo počasí tak Jančařík skončil u sportu. Počasí totiž obnáší poměrně náročnou choreografii moderátora v interakci s grafikou, kterou by moderátor, který postupně rehabilituje a na začátku roku dokonce kvůli ochrnutí skončil na vozíku, zatím nezvládl. Ke sportu má ale Michal také velmi blízko – má rád cyklistiku, vydal dokonce několik cykloprůvodců.

Michal absolvoval několik technických a kamerových zkoušek a na novou výzvu je skvěle připraven. „Dne 16. srpna jsem se po deseti měsících vrátil do studia TV Nova. Zkoušeli jsme několik formátů a když se ve studiu zhasla světla a rozsvítila červená, na vteřinu jsem oněměl. Byl to velice silný moment – v tu chvíli jsem věděl, že jsem zpátky. Od té doby se roztočil kolotoč tréninků, úprav ve studiu, kostýmních zkoušek atd. Nebylo to pro televizi vůbec jednoduché a já moc děkuju lidem na Nově, že jim to stálo za to. Každou vteřinu si po tak dlouhé absenci nesmírně užívám a obrovsky se těším na druhý říjen. Vrátím se na obrazovku přesně do roka a do dne. A abych to trochu odlehčil a ukázal, že se ve sportu vyznám – jsem na tom teď vlastně lépe než Jarda Jágr, protože já už svoje angažmá mám,“ žertuje Michal Jančařík.

Michal Jančařík absolvoval transplantaci ledviny. Po náročném životním období a vážných problémech, kdy se ledvina mnohonásobně zvětšila a loni v létě praskla, přišla dobrá zpráva v podobě transplantace. Tři dny nato se ale bohužel dostavily komplikace a Michal byl odkázán na invalidní vozík. Ani to ho ale neodradilo od návratu před televizní kamery.

Polední Sportovní noviny s Michalem Jančaříkem si nenechte ujít v pondělí 2. října ve 12.15 hodin.

Video
Video se připravuje ...

Zpověď těžce nemocného Jančaříka: Nemůžu na nohy, natekla mi krev do míchy… TV Nova

Fotogalerie
32 fotografií