Michal Dlouhý se od staršího bratra Vladimíra Dlouhého hodně učil, nejvíce pak po profesní stránce. V soukromí byli zcela odlišní. Zatímco Michal je extrovert, Vladimír byl introvert a lidí se stranil.

Byl mezi nimi deset let rozdíl a Michal dodnes těžce nese, že Vladimír předčasně odešel. "Nám brácha chybí pořád stejně. Ale na druhou stranu ho zaplaťpánbůh potkávám neustále znova a znova díky jeho synům. Zvlášť o prázdninách se potkáváme na stejných místech. Teď jsme třeba zase strávili náš týden v lese, kam jsme jezdívali s bráchou pětačtyřicet let. Díky jeho synům ho vidím pořád, jsou mu tak podobní! Každý si z něj vzal kus," svěřil se Dlouhý pro Dnes Magazín.

A své já v sobě Vladimír zanechal i v dnes už dvacetileté dceři Daniele. "I v ní se promítá Míra, jeho třetí tvář ženství, každý chlap by měl mít v sobě něco z ženy. Nic se nezměnilo. Míra mi pořád chybí. Chybí těm, co ho měli rádi, a chybí, i když se podívám na současnou televizní tvorbu," dodal herec s tím, že jeho bratr si uměl za jakýchkoliv podmínek vytvořit kolem sebe v práci klid, což na něm obdivoval.

Video
Video se připravuje ...

Michal Dlouhý: Vdova po bratrovi už má nového muže! Je to skvělý chlap! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
12 fotografií