Rozjetá formule musela z několikasetkilometrové rychlosti okamžitě zastavit. Po těžké mrtvici se Petru Novotnému objevila infekce v močovém měchýři, začaly zlobit ledviny, srdce a hrtan. Se vším se popral, ovšem dva bypassy a fakt, že po mrtvici si lékaři netroufnou jeho další potíže řešit operativně, jej definitivně poslaly do penze.

„Mě to doma baví. Věnuju se vnoučatům, hodně čtu a koukám na televizi,“ lebedí si bavič. Rodina si konečně užívá táty a dědečka. „Všechno zlé je pro něco dobré. Nebýt té mrtvice, kdy jsem musel zpomalit, v té rychlosti, jakou jsem měl nastavenou, bych se udřel k smrti,“ říká Novotný, který synu Pavlovi předal vedení rodinné agentury 6P.

Video
Video se připravuje ...

Bavič Petr Novotný po mrtvici: Před lidmi vydržím stát jen 10 minut! Zuzana Bubílková, Jan Jedlička, Lukáš Červený

Bavič nezastírá, že je na terase svého domu v Řeporyjích šťastný. „Víte, co bylo v nemocnicích nejhorší? Všichni pacienti, kteří tam se mnou byli, si mysleli, jakou mi udělají radost, že na mě budou mluvit. Bylo to únavné,“ přiznává Petr, který se z rehabilitačního ústavu dokonce nechal domů unést. Životosprávu mu hlídá manželka. „Zhubl jsem ze 140 kil na sto čtyři,“ chlubí se Petr, ale paní Mirka ho pokárá.

„Nejraději by ovšem jedl škvarky a tučné věci, musíme ho hlídat. Také by měl denně ujít alespoň tři kilometry, ale po sto metrech už nechce dál. A paní doktorka mu řekla, jak má rehabilitovat pravačku, aby ji zlepšil, a to taky nedodržuje,“ prozradila. „Když mě to nebaví,“ dodává bavič, který si ani dnes z ničeho nedělá vrásky. Jen ta pravá ruka, pravda, není ideální.

Z desítek osobností, které prošly jeho veleúspěšnými pořady, se vídá s málokým. „Táta totiž nebere mobil a mámě se kamarádi zavolat stydí, mají strach přijít, že by je táta třeba nepoznal. Ale je to nesmysl, táta si normálně pamatuje, jen ta krátkodobá paměť ho zlobí,“ vysvětluje Pavel.

„Byl tu Honza Rosák, ten dokonce přinesl knížku, a Ringo se taky snaží,“ chválí Novotný nejbližší. Nedělní sedmdesátiny ale nijak slavit nehodlá. „Budeme doma na zahradě, tady ve stínu je mi nejlíp. Jen s rodinou,“ dodává bavič, který v posledních letech odvedl k oltáři obě dcery i syna a má už 5 vnoučat. „Za to jsem opravdu rád,“ usmívá se Petr.

VIDEO: Pavel Novotný o zdravotním stavu táty: V lednu málem umřel, jak je na tom teď? 

Video
Video se připravuje ...

Pavel Novotný o zdravotním stavu táty: V lednu málem umřel, jak je na tom teď? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
22 fotografií