Před sedmi lety kytarista symbolicky práskl ve skupině Žlutý pes dveřmi. Na vině byl spor s lídrem populární kapely. Hejma je naduté prase!“ stěžoval si tenkrát Zdeněk Blesku.

„Nechci s ním mít už nic společného! Zhulí se, uráží a poučuje! Už si to nenechám líbit,“ hřímal temperamentní muzikant. Hejma jen utrousil, že Juračka je nepředvídatelná osobnost. Na úterním pohřbu mezi dvěma stovkami smutečních hostů chyběl, telefon nebral.

Rozloučit se s kytaristou, jenž působil v mnoha rockových kapelách (mj. Rebels, Tango, Vítkovo kvarteto, George and Beatovens), přišli např. Petr Janda (75), Kamil Střihavka (52) či Jana »Uriel« Kratochvílová (64). Ta dokonce kamarádovi promluvila nad rakví. „Zdeněčku, díky za lásku, krásu a podporu,“ řekla.

Zdeněk Juračka původně na konzervatoři vystudoval hru na housle. Kytaru si zamiloval až později. Dostihl ho zřejmě neuspořádaný muzikantský život. „Měl potíže s jícnem, říkalo se, že mu praskl. Loni byl dlouhou dobu v nemocnici,“ řekl Blesku kolega z kapely a bývalý televizní zprávař Jan Martinek (64).

VIDEO: Ondřej Hejma loni na festivale v Karlových Varech

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Hejma stihl až konec Varů: Teď se pojede léčit na Šumavu! redakce Blesk

Fotogalerie
29 fotografií