V současnosti je členem souboru Divadlo Bez zábradlí, kde už například přes 15 let exceluje s Veronikou Freimanovou ve hře Každý rok ve stejnou dobu.

Rodák z Prahy Žák se původně vyučil nástrojářem a dva roky se dokonce své profesi věnoval. K herectví se dostal náhodou. Navštěvoval Lidovou konzervatoř pro pracující, a jelikož byl v ročníku jediný muž, herecky pomáhal svým spolužačkám při přijímacích zkouškách. Svým herectvím ale zaujal profesora Františka Vicenu, který mu poradil, ať také zkusí přijímačky. Žák Vicenu poslechl a na DAMU se dostal.

Poté působil v divadlech v Ostravě, v Realistickém divadle v Praze, v Divadle Pod Palmovkou, byl v angažmá v Divadle ABC. Kromě divadelních rolí má na svém kontě desítky filmových rolí, často je obsazován do seriálů.

Žák byl ženatý s herečkou Jorgou Kotrbovou, s ní vyženil dceru a z manželství má vlastní dceru a syna. Další dvě děti vyženil se svou druhou ženou Zuzanou, s níž má další vlastní dceru Zuzanu. S rodinou žije na farmě u Českého Brodu.

Fotogalerie
9 fotografií