Zápal plic není radno podceňovat. V zimě touto nemocí onemocněl zpěvák Meky Žbirka. A nevypadalo to s ním vůbec růžově. Nezabírala mu totiž antibiotika a léčba byla opravdu náročná. Dokonce se musel přemisťovat soukromým tryskáčem na léčení do Bratislavy.

O několik měsíců později je ale jasné, že si fanoušci mohou oddychnout. Žbirka je opět na koni. „No to víte, zdraví je věc, kterou si člověk uvědomí, že by nemusel mít, až když nemůže hrát. Pak si uvědomíte, že to není jen tak.  Ono to tehdy souviselo s Londýnem, kdy jsem se pak poměrně dramaticky přesouval, aby mě tady vyléčili. Dobře, že jste mi tu situaci připomněla, budu dávat pozor, abych už nic nepodcenil,“ řekl Blesku Žbirka.

 

Video
Video se připravuje ...

Miro Žbirka: Boj o život! Do nemocnice mě dovezli na poslední chvíli! David Turek, Petr Soukup

Slavík, který je zbrusu novým majitelem medaile se svým portrétem, vzpomínky na nemoc zahání prací. V létě ho dokonce nečeká žádná větší dovolená. „Léto by mělo být i o sluníčku. Ale budeme jezdit i po festivalech. Byl jsem ale ostražitý a nemám diář přehnaně narvaný. Že bych však dva měsíce ležel u vody, to ne. Možná se dostanu do Londýna. Je ale pravda, že mám dost málo čistého volna. Až přijdu domů, asi něco vyškrtnu z programu. Aspoň ty dva týdny by člověk měl mít,“ dodal výborně naladěný Žbirka.

Fotogalerie
12 fotografií