Světoznámý fotograf několik týdnů ve Fakultní nemocnici Motol doslova bojoval o život. Podle informací Blesku byl na přístrojích a jeho nejbližší se obávali nejhoršího. Ale vše se v dobré obrátilo. Antonín je zpět.

Nejlepší zpráva dne: náš kamarád fotograf Tonda Kratochvíl bude brzy ozdobou nejen fotografické společnosti. Všechny pozdravuje a těší se na dokončení své monografie. Svoje sedmdesátiny 12. dubna ‚prospal‘, ale myslím, že pozdní oslava bude o to hezčí. Vždyť se takřka znovu narodil,“ napsal na sociální síť jeho kamarád Jaroslav Kučera a přidal snímek z lůžka, na kterém se usmívá Kratochvíl, jehož slova plná energie příjemně překvapila všechny jeho kamarády i fanoušky.

Kratochvíl emigroval v roce 1967. Žil v Rakousku, Švédsku a Nizozemsku, odkud se nakonec přestěhoval do USA. „Zakotvil jsem v americkém Los Angeles. Pak jsem se dostal i do New Yorku, kde žiju dodnes,“ vzpomínal před pár lety pro Blesk fotograf, který pobýval střídavě v Česku a za oceánem.

Díky práci pro proslulé časopisy a noviny dostal nabídku stát se fotografem filmových hvězd. Před jeho objektivem pózoval George Clooney (55), Jean Reno (68) i David Bowie (†69)...

Fotogalerie
13 fotografií