Aby Alena mohla v Americe získat pracovní povolení, museli jí doporučení napsat režiséři David Ondříček a Jan Svěrák. Stejně trvalo rok, než úřady vše schválily. Teď už dva roky žije ve West Hollywoodu a pokouší se prorazit.

Jednou jsem byla na schůzce s českým producentem, který působí v Hollywoodu, a ten mi řekl, že co je v Hollywoodu starší než rok, už je vlastně mrtvé. Ptal se mě, v čem jsem hrála, a když jsem řekla, že jsem točila se Svěrákem, řekl: No tak ten už je tady mrtvej. O Koljovi se už tady dávno neví,“ tvrdí herečka. Ani o Miloši Formanovi už není moc slyšet, protože jeho poslední film nic nevydělal, a od té doby nic nenatočil.

Když se Alena stěhovala do Ameriky, rozešla se kvůli tomu s partnerem. „Rozchod mi pomohl v rozhodnutí, že se musím soustředit sama na sebe,“ tvrdí Doláková, které před časem v jednom klubu ukradli mobil a ona se rozhodla ho hledat ve velmi špatné čtvrti mezi bezdomovci. „To jsem se opravdu bála. V Hollywoodu je nejvíc zločinnosti, nočních podniků a bezdomovců. Je to vlastně nejškaredější část L.A., kde třeba nikdo slavný nebydlí,“ dodává Alena.

Fotogalerie
11 fotografií