Česká tenisová hvězda, trojka světového žebříčku, se po čtyřech letech rozhodla ukončit spolupráci se zavedenou agenturou Česká sportovní, která zastupuje např. Tomáše Berdycha, Petru Kvitovou nebo vycházející hvězdu Markétu Vondroušovou.

„Byla to pragmatická dohoda všech stran,“ napsal na dotaz Blesku Hrdlička. „Tuhle změnu jsem chtěla, Michalův tým má se sportovním marketingem bohaté zkušenosti a už teď vidím výsledky,“ vzkázala Karolína.

Z kontraktu, který uzavřela na jaře 2013 jako 73. hráčka světa, se musela tzv. vyplatit. „V případě předčasného ukončení kontraktu je to běžná praxe. Částka bude v jednotkách milionů korun,“ řekl Blesku odborník, jenž si nepřál být jmenován. Během vzájemné spolupráce pronikla Plíšková na špici světového tenisu a jen na prize money vydělala zhruba 195 milionů korun.

Česká sportovní se o ni starala v rámci tuzemského marketingu (globálně ji zastupuje firma Octagon), řešila za ni tedy především smlouvy s domácími sponzory a samozřejmě si z toho brala provize.

Teď, kdy finalistka US Open dosahuje potenciálu Berdycha či Kvitové, kteří si ročně přijdou z reklam až na 50 milionů korun, poputují manažerské podíly z nových smluv na účet Hrdličky, případně do společného hospodaření zamilovaného páru.

VIDEO: Hrdličkovo řádění ve Varech

Video
Video se připravuje ...

Hrdlička se ve Varech zlil jako dělo! Líbal se s každou a pak močil na ulici! Blesk TV

Na první pohled se to zdá jako prozíravé řešení. Hrdlička, který loni v létě po opileckém skandálu ve Varech skončil s prací sporťáka na Nově a nyní nárazově komentuje fotbal i tenis pro stanici Digi Sport, dělá Karolíně doprovod na řadě turnajů. Fandí v její hráčské lóži po boku trenérů a ona si to nemůže vynachválit. „Tím, že je na turnajích nebo i doma se mnou, je můj úspěch trochu i jeho,“ řekla před časem.

Fotogalerie: Líbačka a močení na ulici: Opilý Hrdlička…
54 fotografií

Bývalý partner zprávařky Lucie Borhyové, s níž má tříletou dceru Lindu, nyní prostě vedle toho bude navíc řešit kontrakty s partnery a schraňovat vydělané »love«.

VIDEO: Dříve žil Michal s Lucií Borhyovou. Po rozchodu se chvíli vídali v práci. Jak jejich setkání probíhalo, viděl naživo celý národ.

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Takhle chladně dopadlo první setkání Borhyové a Hrdličky po rozchodu! Blesk

Zároveň však Karolína vstupuje na tenký led. Není pochyb o tom, že po roce a půl, co s Hrdličkou chodí, je pořád zaláskovaná až po uši. Odteďka už ovšem nebudou s Michalem jen milenci, ale i obchodní partneři. A to může skrývat lecjaká úskalí. Už doma nebudou řešit jen všední radosti a starosti.

„Může to jejich vztah prohloubit! Ale taky to může dopadnout naopak. Problém nastane, pokud ona začne mít pocit, že je z velké části nástrojem pro jeho výdělky,“ varuje psycholožka Radana Štěpánková. A raději ani nedomýšlet, co by se dělo, kdyby se jako pár rozešli... My držíme palce a přejeme hodně štěstí!

Co má manažer na starosti

  • Domácí marketing
  • Velcí sponzoři
  • Malí sponzoři
  • Akce a eventy
  • Pozvánky na vše (selekce)
  • Charita
  • Kontakt s médii, rozhovory
  • Pořádání tiskových konferencí
  • Sociální sítě, web
  • Koordinace všeho uvedeného s globálním partnerem (Octagon)

Bude hrát Fed Cup? Černošek: Nechci bojovat

Manažer Miroslav Černošek, majitel České sportovní, s nímž se Plíšková rozloučila, se kromě špičkových tenistů stará také o reprezentační družstva Davis Cupu a Fed Cupu. Mohou mít aktuální kroky vliv na účast Plíškové?

„Přestupy ke sportu patří, i ty marketingové. Když přišla žádost o možnost změny smlouvy, došlo k docela rychlé dohodě. Základem mé spolupráce se sportovci je vzájemný respekt, nechci s nikým bojovat. Klíčové pro mě je, že ve smlouvě je myšleno na její starty ve Fed Cupu, turnaji WTA na Spartě a tenisové extralize,“ řekl Blesku Černošek.

„Panu Černoškovi děkuji za veškerou péči, dál zůstáváme v přátelském kontaktu a těším se na všechny jeho akce,“ vyjádřila se ve stejném duchu Karolína.

VŠE O MICHALU HRDLIČKOVI ČTĚTE ZDE>>

 

Fotogalerie
47 fotografií