Petra se dlouhodobě ukrývá před »chapadly« manžela, který se rád chlubí svými politickými a jinými kontakty, na neznámé pražské lokalitě. Podle informací Blesku je v pronajatém bytě.

Má vypnutý telefon a mluví jen s vybraným, úzkým okruhem osob. Ani jednou z nich ale aspoň donedávna nebyl Paroubek. „S Petrou nekomunikuji, respektive ona nekomunikuje, protože nemá mobil. Oprava: já její současný mobil neznám, což je asi účel,“ přiznal Blesku.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Paroubek: Petra není schopná postarat se o dceru! Je to únos, půjdu po ní tvrdě!  FTV Prima

I tak ale díky předběžnému opatření nakonec dceru dostal. A to minulý víkend, kdy ji Petra nechala v rodinném domě, a poté ji na výlet vzali Paroubek a jeho syn Jiří (32) se svou přítelkyní Terezou (34).

Jak situaci zvládá právě holčička, je zatím předmětem spekulací. Podle Paroubka má ve věci jasno. Ještě než se o víkendu setkali, spolu mluvili po telefonu. „A když jsem jí řekl, že by nejlepší bylo, abychom se k sobě s maminkou vrátili, tak holčička vřele souhlasila,“ sdělil.

Jak ale upozornil dětský psycholog Miloslav Čedík, rodiče by se měli co nejdříve dohodnout na péči o dceru – ať už střídavé, či výlučné s přesně danými návštěvami – a nejlépe sami. Jinak ji může negativně zasáhnout tahanice u soudu. „Všechny ty procesy strašně dlouho trvají a dítěti běží čas, kdy nemá jistoty,“ řekl Čedík Blesku.

Podle Čedíka nepomáhá ani praní špinavého prádla na veřejnosti. Poté, co Blesk jako první informoval, že Petra opustila i s dcerou, psy a částí osobních věcí dům ve Velké Chuchli, totiž Paroubek dal na web Vaše věc soukromou korespondenci manželů.

„Poslední týdny jsem měla strach z tvých reakcí. Tlačil jsi na mě a psychicky mě vydíral. Nejspíš ti to nedocházelo. Žila jsem v neustálém strachu, s čím přijdeš,“ píše Petra v dopise, kde muži svůj odchod vysvětluje. „Moje žena trpí již několik měsíců těžkými depresemi a používá k jejich tlumení silné léky. To je podle mého názoru příčinou problémů z posledních týdnů, které vyplynuly z jejího chování,“ opáčil Paroubek ve vyjádření pro média.

Autor: blesk

VŠE  O KRACHU MANŽELSTVÍ PAROUBKOVÝCH

Fotogalerie
56 fotografií