„Tento rok probíhá už čtvrtý ročník Česko – Slovenského plesu v Praze a každým rokem se snažíme pomyslnou laťku zvedat o kousek výš,“ okomentoval událost pro nedělní Blesk pořadatel Lumír Matti. Vybrané jídlo, skvělá vína a zejména nespočet celebrit, které se na červeném koberci předháněly, komu to sluší více.

Pánové volili smoking, dámy měly příležitost vyvětrat své luxusní róby. Jenže luxusní nemusí nutně znamenat to samé, co slušivé a elegantní. Zatímco čerstvě zasnoubená moderátorka Adela Banašová (36) či sopranistka Pavlína Senić vsadily na modely, které nic moc neodhalovaly, jiné krásky se pyšnily odvážnými dekolty.

Své přednosti neschovávala například partnerka herce Jana Antonína Duchoslava (51) Šárka, modelka a moderátorka Monika Leová (25), zpěvačka Monika Bagárová (22) či Gábina Bártová (28), za svobodna Dvořáková. Tu by si její manžel, zpěvák Vašek Noid Bárta (36), možná měl o něco lépe hlídat, jelikož jí garde dělal jiný muž.  

Stejně tak hudebník Felix Slováček (73) už se ani nepokoušel zastírat, že na ples přišel spolu se svou milenkou, výtvarnicí Lucií Gelemovou (33). Zatímco nyní už se s novou partnerkou netají a fakt, že je nadále ženatý s Dádou Patrasovou (60) si zřejmě vůbec nepřipouští, přesně před rokem ještě zkoušel hrát na obě strany. S Lucií už se tehdy scházel, a dokonce spolu také byli na mnohých významných společenských akcích, ovšem na předešlý ročník Česko – Slovenského plesu nevěrník Felix doprovázel svou ženu Dagmar.

Tehdy se ještě manželská dvojice tvářila, že všechny problémy společně překoná. Slováček tehdy nepřišel jen za zábavou, ale na akci také vystupoval. Dáda po jeho boku zářila v šatech za statisíce, jenže to ještě netušila, že až se rok s rokem sejde, bude vše úplně jinak. Felixe, který podle programu tentokráte vystupovat nemá, už letos doprovází Gelemová. Ačkoliv ani Patrasová už není sama, na ples nepřišla. Možná proto, že by s sebou neměla svůj milovaný doprovod. Její přítel Vito je totiž pracovně v Itálii, kde i žije.

Hudební program večera

Podle oficiálního programu zveřejněného na webových stránkách, se hosté Česko-Slovenského plesu mohou těšit na hudební vystoupení takových hvězd, jakými jsou Helena Vondráčková (69), Dan Bárta (47), Celeste Buckingham (21), Pavlína Senić s Jaroslavem Dvorským, Ilona Csáková (46), Sisa Lelkes Sklovská (51) či Tomáš Bezděda.

Šestichodové menu:

STUDENÝ PŘEDKRM

Carpaccio z daňka podávané se zauzeným pastinákovým pyré, pastinákovými chipsy a strouhanými kaštany

Krémová paštika z jater perličky s pistáciemi, podávaná s pyré z hrušky marinované v portském víně, nakládané hroznové víno, řapíkatý celer

HLAVNÍ CHOD

Na kmíně pečený candát s čerstvým špenátem, pyré z brambor a celeru pečených na mořské soli

Pečená kachní prsíčka s bramborovými noky a bruselskými kapustičkami

DEZERT

Tažený makový závin s vanilkovou omáčkou

Krémeš s marinovanými višněmi

 

Na další VIP hosty se podívejte do galerie->


Fotogalerie
136 fotografií