Pohřeb jedné z našich nejkrásnějších manekýnek 80. let se uskutečnil v pátek v 10 hodin dopoledne v pražském krematoriu Strašnice. Rozloučit se s Blankou Zelinkovou přišlo asi třicet lidí. Mezi nimi i její kolegyně z modelingové branže Milada Karasová, Marie Kadeřábková, Marie Becková, která byla stejně jako Zelinková hlavní tváří ÚBOKu. 

Bývalé modelky byly od ostatních smutečních hostů jasně rozpoznatelné. Výrazné rysy v obličeji a i ve vyšším věku pěkné postavy dávaly jasně najevo, že se sešly svého času slavné manekýny. Marie Kadeřábková dokonce oblékla průhlednou krajkovou halenku, která odhalila i její černou podprsenku. 

Blanka Zelinková patřila ve své době k těm nejvyhledávanějším modelkám a její tvář zdobila titulky časopisu Žena a móda. Díky své dokonalé tváři a postavě byla žádaná i ve světě a mnoho toho nacestovala. Po revoluci se však rozhodla naplno věnovat rodině a kariéru manekýnky pověsila na hřebík.

Kráska, které se díky jejímu výrazu přezdívalo Ledová královna, zemřela na záludný karcinom žaludku. Tento druh rakoviny přitom patří k těm nejzáludnějším. Dává o sobě zřetelně vědět, až když je pozdě! Do čtyř měsíců je nádor už natolik rozbujelý, že následné chemoterapie jsou už k ničemu. 

Fotogalerie
27 fotografií