Ulovit věčně zaneprázdněného principála Divadla bez zábradlí k focení chce hodně trpělivosti. Na tenhle projekt si ale čas udělal. 

Bavilo ho to, nebyl tady sám za sebe, ale mohl se schovat za postavu, tedy za malého Káju. S výběrem fotky z dětství mu pomáhala manželka Hana Heřmánková (53). „Já si jen vybavuji, že to bylo ve škole a bylo mi tak osm devět let. Ale to jen odhaduji,“ usmál se Karel, zatímco se převlékal do kostýmu.

„Muži většinou nemají focení moc v lásce, ale pan Heřmánek byl skvělý. Neprotestoval, sedl si a dělal přesně to, co jsem po něm chtěl. Ani si nechtěl výsledný snímek zkontrolovat a všechno nechal na nás,“ chválil herce fotograf Jan Tůma.

Vánoce v létě

Za Ljubou Krbovou (57) alias Aničkou Liškovou z Ulice jsme museli jet na natáčení do ateliéru v pražské Hostivaři, kde se nekonečný seriál točí. Jinak nebyla šance ji sehnat. Herečka vybrala fotku z Vánoc, kdy si moc přála »česací

Hanka si víc přála mít na dortu Křížková než dvě svíčky. Přece jen už od původního snímku uteklo moře vody.
Autor: J. Tůma, H. Pokorná
« panenku, tedy s vlasy. „Dostala jsem ji pod stromeček a byla jsem nadšená,“ vzpomíná herečka. Strom, u kterého nám zapózovala, je pravý – stojí přesně uprostřed ulice v Ulici!

Trable s mašlí

Muzikálová hvězda Hanka Křížková (58) se vytasila snímkem z oslav svých druhých narozenin. Původní mašle, kterou stylista přinesl, se ve vlasech dost ztrácela. Takže ji nakonec vizážistka vyrobila z krepového papíru a fotograf doladil během focení.

Fotogalerie
11 fotografií