Třináct nových dílů seriálu se začne natáčet v listopadu letošního roku. „Děj se bude odehrávat myslím o osm let později, což mi jako herečce nabízí možnost zajímavé práce na mé roli,“ odtajnila představitelka Magdaleny Valentové Veronika Arichteva (30), která má informace z první ruky díky tomu, že její muž Biser A. Arichtev (39) První republiku režíruje.

S některými figurami se tedy budeme muset rozloučit asi právě kvůli časovému posunu. Například představitelky dětských rolí Michaela Procházková a Kristýna Hocková už natáčet nebudou, jelikož Elišku a Irenku Valentovy budou hrát o něco starší herečky.

Video
Video se připravuje ...

Michaela Maurerová v talk show: Opilecký polibek vyřešil krizi v manželství! Rozvod mě naučil mít se ráda a uživit své děti Petr Macek, Petr Soukup, Markéta Reinischová

A na co se vůbec v druhé sezóně můžeme těšit? Informací je zatím jako šafránu, ovšem ČT již na sociálních sítích na nové díly První republiky láká. „Začínáme: scénáře vypadají slibně, dáváme dohromady štáb a hlavně obsazení,“ objevilo se na Facebooku veřejnoprávní stanice. „Koho asi v nové sérii uvidíme? Kdo bude hrát Elišku a divokou Irenku? Co se stalo s Klárou, Vladimírem, Magdalenou a dalšími? Zůstaňte naladěni na náš FB, třeba se něco dozvíte dřív než ostatní,“ vzkázala divákům Česká televize.

Je tedy zřejmé, že o kšeft rozhodně nepřijdou například Markéta Plánková (38), Ján Koleník (36), Jan Vlasák (73) či Jiří Vyorálek (41). Zato o Míše Maurerové ani zmínka. „Zatím se mi nikdo neozval. Nikdo mě nekontaktoval a nesdělil, že bych pokračovala v druhé sérii,“ uvedla pro deník Aha! herečka, kterou známe také jako kadeřnici Digi z nekonečné Ulice.

Do nováckého seriálu se před časem vrátila po sedmi letech a její postava vdovy s dvojčátky by měla zůstat nastálo. Vzhledem k tomu, že Digi v ději rozhodně nehraje druhé housle, má tak alespoň tuto roli Maurerová prozatím jistou.

Díky tomu jí alespoň tolik nebudou chybět peníze, o které přijde kvůli absenci v První republice. „Mám toho teď pracovně docela hodně, což je samozřejmě dobře,“ přiznala deníku Aha! sama herečka. Práci se navíc snaží podle svých slov omezovat, aby jí nějaký čas zbyl i na výchovu dětí. Stejně jako Digi v Ulici je totiž maminkou sedmiletých dvojčat. Zatímco v seriálu jde o dvě holčičky, ve skutečnosti má ale Míša kluka a holku.

Fotogalerie
11 fotografií