Je mu rok a sedm měsíců a opravdu vypadá na tříleté nebo čtyřleté dítě,“ svěřila se Blesku operní pěvkyně. „On je i velmi vysoký. Tatínek je urostlý chlap, takže to je fajn, když budu mít vedle sebe dva urostlé jinochy. Roste mi z něj takový malý bodyguard. Má kolem šestnácti nebo sedmnácti kilo,“ prozradila hrdá maminka.

Kvůli tomu, že její syn přerostl všechny děti ve své věkové hranici, ji to nutí k neustálému vysvětlování. „Je to tak trochu nevýhoda, protože každý říká: takové velké dítě…,“ svěřila Andrea. „Každý od něho očekává výkony na mentální úrovni toho staršího dítěte, ale on teď samozřejmě rozum teprve bere. Učíme se a nastavujeme mantinely,“ dodala Andrea na zahájení sezony v pražském Top Hotelu.  

Co na to odborník?

Pokud dítě v 19 měsících váží 17,5  kg, má podle tabulek, kterými disponují pediatři, hmotnost jako čtyřleté dítě. „Může tu hrát roli genetika,“ vysvětluje pediatr Milan Kudyn a dodává: „Rodiče by měli zavzpomínat či spíše se zeptat svých rodičů, kolik ve stejném věku vážili oni. Také za tím může být nějaká endokrinní záležitost, například problém se štítnou žlázou. Každopádně bych doporučoval odborné vyšetření dítěte,“ uzavírá doktor Kudyn.

Video
Video se připravuje ...

Andrea Kalivodová ukázala svého cvalíka! Markéta Reinischova, Tomáš Sovinsky

Fotogalerie
7 fotografií