Tak aspoň vidí ceny realitní experti. „U vily v pražském Podolí hraje velkou roli kvalita nemovitosti, velikost a umístění pozemku. V této lokalitě je také poptávka po těchto nemovitostech daleko vyšší, takže její cena se může vyšplhat až na pětadvacet milionů,“ řekl Blesku Petr Miškovský z Poctivé realitky.

Odhadní cena statku je podstatně nižší, kolem sedmi milionů. „U usedlosti hraje velkou roli také velikost pozemku přes 2300 metrů čtverečních,“ dodal makléř s tím, že usedlost se stodolou vypadá udržovaně a zrekonstruovaně.

Ani jednu z výtvarníkových nemovitostí však manželka Ema Bornová prodat nehodlá. „To v žádném případě! Na chalupu chci jezdit, stejně jako moje dcera s manželem a mé dvě vnučky. No, a v Praze to miluji,“ řekla Blesku vdova, která bydlí v pražské vile, z ulice mocně porostlé břečťanem a psím vínem.

Samoty se prý nebojí. „Mám knírače, papouška a teď se ke mně nastěhuje mladší vnučka se svým nastávajícím, takže bude zase veselo,“ dodala Ema Bornová s úsměvem.

Pohřeb slavného výtvarníka proběhne v pátek v 10 hodin ve Velké obřadní síni v pražských Strašnicích. Rodina nechá zahrát Radeckého pochod, tedy slavný vojenský marš. „Manžel jako přesvědčený monarchista miloval Rakousko-Uhersko a právě tento marš si pořád prozpěvoval,“ vysvětlila vdova Ema Bornová.

VŠE O ADOLFU BORNOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE>>> ZDE!

Fotogalerie
20 fotografií