Tvůrčí tým muzikálu Čas růží a námět budou představeny na tiskové konferenci v červnu. „Chtěl jsem vytvořit zcela nový příběh, který prozatím zůstane veřejnosti utajen. Myslím si ale, že si v něm diváci a posluchači určité paralely s životem našeho legendárního zpěváka najdou,“ uvedl Tofi.

Nápad na Čas růží vznikl před osmi lety, když Tofi dopsal Děti ráje. „Hledal jsem něco, co tu ještě nebylo. A silnější, lepší a větší látka pro muzikál, než jsou písně Karla Gotta, u nás pro mě neexistuje,“ uvedl Tofi, pro kterého tvorba scénáře a upravování námětu znamenaly především opakovaně poslouchat přes 2000 písní, které Gott za svou třiapadesátiletou kariéru nazpíval. Pro muzikál jich vybral tři desítky. Po pěti letech práce vznikl scénář.

„Na první dobrou jsem zkrátka věděl, že Sagvanův námět má nápad, a hned mi bylo jasné, kolik měl Sagvan se scénářem práce, aby obsahově k příběhu seděly písně. Jenomže jak víme, diváka obvykle nezajímá, kolik je za tím práce, o tom se prostě nemluví,“ podotkl ke scénáři Gott, který se na tvorbě muzikálu podílí jako umělecký supervizor. Kromě toho maluje i nový obraz, který bude hrát v představení klíčovou roli.

Od počátku příprav Sagvan věděl, že si k přípravě muzikálu bude muset přizvat pomoc. "Zašel jsem za svým kamarádem a producentem Oldřichem Lichtenbergem, aby mi s ním poradil a pomohl. Dohodli jsme se, že do realizace muzikálu Čas růží půjdeme spolu. Společně s Karlem Gottem jsme usoudili, že pro tento projekt by Hudební divadlo Karlín bylo tím nejdůstojnějším prostorem. A proto jsme se na spolupráci domluvili s jeho ředitelem Egonem Kulhánkem,” popisuje první realizační kroky Sagvan Tofi.

Gotta čeká v první polovině května závěrečný chirurgický zákrok v dutině břišní, který by měl definitivně uzavřít proces jeho onkologické léčby. Šestasedmdesátiletý Gott sdělil, že na zpívání a návrat na jeviště nelze ještě dlouhou dobu pomýšlet.

Nejpopulárnější český zpěvák vloni získal počtyřicáté Zlatého slavíka, současně se stal Absolutním slavíkem 2015 a dostal i speciálního Platinového slavíka. Kvůli onemocnění zrušil naplánované koncerty.

VŠE O KARLU GOTTOVI NA BLESK.CZ NAJDETE >>> ZDE!!!