Jako první se svým projevem začala Lenka Dusilová. Ve svém vystoupení využila chvilky k tomu, aby projevila svůj odpor k chování a vystupování Miloše Zemana. „Mám na srdci pár slov. Je to důležitý. Nesouhlasíme s tím, že se prezident naší země ve svém úřadu chová nedůstojně a i naším jménem podlézá režimu popírajícím svobodu a demokracii. Jestli se to nelíbí ani vám, prosím, nebojte se dát najevo svůj názor. Děkujeme,“ přečetla z papírku během svého vystoupení.

Hned po ní přišla na pódium Klára Vytisková, která si převzala hned dvě ceny. Jednu za Zpěvačku roku a další za Album roku Home. „S Lenkou souhlasím!“ ukončila svou děkovnou řeč. Po skončení galavečera se Dusilové ještě zastala. „Rozhodně to podraz na Českou televizi nebyl, protože by jí to bylo jinak zakázáno. Hudba je o tom vyjadřovat nějaký názor a je zcela v pořádku, že se takto vyjádřila. Mnoho lidí v sále včetně mě s ní souhlasilo,“ řekla Blesk.cz.

Suchou nit na Zemanovi nenechal ani frontman kapely Lucie David Koller, který si pro cenu Anděl šel celkem třikrát. Za Zpěváka roku, za Album ČeskosLOVEnsko a potřetí za Skupinu čtvrtstoletí.

Já bych byl rád, kdyby se naše vláda o nás postarala a netahala nás na Východ za těma lidma, který to evidentně dělají, je to pan Babiš nebo pan Klaus nebo dokonce soudruh Zeman,“ podpořil Lenku Dusilovou.

Ovčáček: Angažovaní umělci jsou v každé době

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se obratem začal bít za čest svého šéfa. „Angažovaní umělci se objevují v každé době. Ať už jde o rok 1948, 1977 nebo 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu,“ sdělil Blesk.cz ještě během přenosu.

Dusilovou, Kollera a ostatní, kteří vyjádřili nesouhlas s chováním Miloše Zemana v úřadě, přirovnal mimo jiné k umělcům, kteří podepsali antichartu.

Publikum očekávalo projev také od Dana Bárty, který si převzal cenu za Zpěváka čtvrtstoletí, ale ten se nakonec k Zemanovi nevyjádřil. Co se týče politiky, pusu zamčenou na klíč měla i Bára Poláková. Promluvila až po skončení pořadu:

Video
Video se připravuje ...

Bára Poláková stojí za Lenkou Dusilovou. Blesk - David Turek

Richard Krajčo z kapely Kryštof naopak šokoval svým síťovaným trikem, z kterého mu vykukovaly bradavky. To Ewa Farna opět nezklamala, když jeden šílený outfit vyměnila za další ještě podivnější. Na pódiu se objevila v košili s fižím na prsou, které jí přidalo pár kilo navíc. Kdo naopak pohubl, byla první vystupující Aneta Langerová.

 

Fotogalerie
93 fotografií